Gina Pesulima
Gina Pesulima Reizen 15 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

5 x Schaamteloos genieten op reis

Wanneer je op reis bent is genieten het toverwoord! Je geniet van de schoonheid en de cultuur van het land, de mensen die je onderweg ontmoet en van de vele ervaringen.

En, bij reizen geniet je óók – zonder gêne van:

1. Zonnebaden
Zonnestralen, heel veel zonnestralen. Tenzij je niet naar een zonbestemming gaat. De warme aanraking van de zon op je bol, de gewilde zongebruide kleur op je snoet (en lichaam), weinig kleding aan je lief. Heerlijkheid! Zon is een bron van vitamine D (dus goed voor het humeur), maar brengt ook risico’s met zich mee. Te veel, te lang en onbeschermd zonnen is uit den boze: vergroot de kans op huidkanker, aldus KWF.

2. Alcoholische versnaperingen
Koude lokale biertjes (waarvan je de flesjes mee naar huis wil nemen om te gebruiken als kekke vaas) en mierzoete kleurrijke cocktails van vers fruit, ze vliegen je om de oren. Op het strand terwijl je geniet van de zonsondergang, aan het rand van het zwembad (tijdens de zoveelste pool party), in de club. Overal. En het mag, want het is vakantie. Geniet, maar drink met mate. Proost!

3. Eten
Eten en reizen gaan hand in hand. Op reis eet, proef je de hele dag door. Je wil immers de lokale keuken verkennen. Nieuwe smaken ontdekken. En soms zit er een dag tussen dat je all out gaat bij de Pizzahut of McDonald’s. Who cares. Die kilootjes zweet je er wel weer af als je voet zet op Nederlandse bodem.

4. Seks
Hete nachten! Singles beleven vaak op reis spannende avonturen. Je ontmoet gelijkgestemden en interessante medereizigers. Waar je het wellicht heel gezellig mee kunt hebben. Maar ook bij koppel wordt het seksvuurtje op vakantie aangewakkerd. Je hebt (weer) tijd voor elkaar + de dagelijkse sleur wordt doorbroken = meer seks. Goedmaakseks meegeteld, want je gaat geheid ruzie maken als je 24/7 samen bent. Dat hoort erbij!

5. Winkelen
Het geld lijkt op reis altijd net wat sneller de portemonnee uit te rollen. Kleding, souvenirs, eten… Ken je het? De kleuren en geuren van markten, het afdingen. Fan-tas-tisch! Het is gewoon net even anders winkelen dan thuis, in Hoog Catharijne. En dat het allemaal ook een stuk minder kost, maakt het alleen maar leuker.

Los genietos!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 x Schaamteloos genieten op reis
Sluiten