Gina Pesulima
Gina Pesulima Reizen 25 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Roadtrippen? 5 x Routes die de moeite waard zijn

Een roadtrip: het zou verplicht moeten worden, want een onvergetelijke ervaring is het by far. De redactie van Metro Lifestyle zet vijf routes voor je op een rij, die we allemaal willen afvinken van onze bucket list – en jij ook.

1. Route des Grandes Alpes, Frankrijk

De naam zegt het al, deze bijna 700 kilometer lange route is hét uithangbord van de Franse Alpen. Deze bergtrip brengt je van het meer van Genève naar de Middellandse Zee en eindigt in het bruisende Nice. Hoogtepunt? De bergpassen! Wandelschoenen aan, rugzak op en gaan. Je zal versteld staan, verliefd worden. Ook zeer geliefd onder motormuizen. Vive la France!

2. De Amalfi kust, Italië

Niet ver van huis (pak ‘m beet 18 uur rijden, met genoeg moois om je onderweg aan te vergapen), maar net zo avontuurlijk. De kustweg rond Amalfi is zo’n 56 kilometer. Geniet met volle teugen van een landschap waar kliffen uit de zee oprijzen en waar schattige middeleeuwse dorpjes op terrassen in de heuvels zijn ingebouwd. Let wel: een pilletje tegen wagenziekte is geen overbodige luxe want bochten, kronkels en afgronden krijg je er gratis bij. Enfin, hier moet je heen. Amalfi wordt niets voor niets gebuzzt als het mooiste stukje kust van Europa.

3. De Route 66, Amerika

Dit is sinds jaar en dag de meest bekende route van Amerika. Deze 4.000 kilometer lange roadtrip neemt je mee door drie tijdzones en acht staten: kriskras door de U.S.A! Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië – je bezoekt ze allemaal. Houd er rekening mee dat je voor deze roadtrip de tijd moet nemen (zeg: één of twee maanden), want de afstanden in Amerika zijn pittig. De Route 66 staat bekend als symbool voor vrijheid, avontuur, onafhankelijkheid. Kom maar op!

4. De Alcan Highway, van Canada naar Alaksa

De Alaska Highway is de snelweg tussen Dawson Creek (Canada) en Delta Junction (Alaska). Deze weg is 2.237 kilometer lang. Verwacht prachtige meren, hot springs en als je gelukt hebt een verdwaalde bruine beer. Side note: deze route is momenteel (in de wintermaanden) enkel voor échte avonturiers weggelegd. Tempraturen onder het nulpunt zijn dagelijkse kost. Houdt sneeuwkettingen, een flinke voorraad eten en thermo ondergoed in de aanslag. Thuis, warmpjes vanaf de bank meegenieten van deze pracht en praal? Zet dan de hitfilm ‘Into The Wild‘ aan. Bijna net zo bijzonder.

5. De Route 62, Zuid-Afrika

Wijnfanaten kunnen hun hart ophalen tijdens ‘tour d’Route 62‘, de grootste wijnroute trip ter wereld! Het begint allemaal in Port Elizabeth, vanuit daar rijd je naar Kaapstad. De tocht voert je door vruchtbare wijnvelden, de Kleine Karoo (een halfwoestijngebied, red), kronkelende bergpassen en de ruige Baviaanskloof – één van de grootste beschermde gebieden van Zuid Afrika dat nog vrij onontdekt is. Valleien, kliffen, rivieren én het indrukwekkende dierenrijk: wat wil een mens nog meer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Roadtrippen? 5 x Routes die de moeite waard zijn
Sluiten