Gina Pesulima
Gina Pesulima Reizen 12 dec 2015
Leestijd: 3 minuten

10 x Boedapest op haar best

Wil je er tussenuit rond Kerstmis? Haast je naar Boedapest! Het ‘onontdekte Parijs van het Oosten’ is volgens het Britse postagentschap de goedkoopste kerstbestemming van Europa.

En als je er dan toch bent… Dit zijn dé 10 hotspots van Boedapest:

1. Lumen Galéria
Lumen Galéria is een koffietent, galerie en ontmoetingsplek in één. Verwacht heerlijke cappuccino, een industriële koffiebar, witte muren, gepimpte picknickbanken en tafels en leuk volk. En niet te vergeten: een toffe expositie (of twee, als je gelukt hebt).

2. Brody House
Een parel! Bijzonder pensioen (groots, bijna kerkelijk monumentaal pand) waar de creativiteit vanaf druipt. Hier slaap je tussen een eclectische mix van spullen. Beslist één van de leukste slaapplekken in Boedapest. En gelegen in het levendige stadsdeel Pest, dus een prima uitvalbasis om de stad te ontdekken.

3. Budapest Bagel
Stevige trek kan worden gestild bij Budapest Bagel, in het weekend een yuppenhang-out. Achter deze eettent schuilt een ruin bar (bars die oude gebouwen die leegstaan of gesloopt worden tijdelijk opleuken, red) met mountainbikes aan de muur, Marokkaanse tapijten op de vloer, schedel asbakken en kek Chinees porselein. Hier wil je zijn!

4. Retrock
Retrock is voor vintageliefhebbers het beloofde ‘winkelland’. Je scoort er een fleurig jurkje, hipster rugzak of leren jack voor nog geen 20 euro. De keuze is reuze. En uit de speakers klinkt fijne Indie-muziek.

5. KNRDY
Hamburger fan? Dan moét je aan tafel schuiven bij KNRDY. Hier draait het om in stijl goede hamburgers eten. Elk gerecht is fotogeniek (lees: Instagram waardig) en het sfeertje die er hangt is ongedwongen relaxed. Voor deze tent kun je je hakken uit de koffer vissen en een avondje chique máár zonder teveel poespas dineren.

6. Nanushka
Is een hip succesvol Hongaars label, van de jonge modeontwerpster Sandra Sandor, met fijne basics en unieke stuks. Elegantie meets comfort! Ze mikken op de stedelijke nomaden. P.S. Nanushka wordt in Amsterdam verkocht bij Velour of via de webshop Zalando.

7. Anker’t
Dé plek om mooie mensen (en wie weet potentiële dates) te spotten. De bar is altijd gevuld en aan de muur prijken coole teksten. Ook leuk: Anker’t heeft tevens een pop-up club, zowel in de zomer als in de winter. Hier dans je de avond weg op muziek van lokale DJ helden en ben je omgeven door local cool crowd. Houdt Facebook in de gaten om precies te weten waar Anker’t opduikt.

8. Madame Noi
Reserveer voor de avond een tafel bij Madame Noi, een mooi restaurant met dito gerechten (en cocktails). Hier eet je op stand. Je word hartelijk verwelkomd, netjes naar je tafel begeleid en getrakteerd op de allerbeste Asian Fusion. Bezocht en beleefd.

9. GOA Home
Interieurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij designwinkel GOA Home met een groot internationaal assortiment (ja, ze shippen naar Nederland). Van vintage tafels tot aan industriële stoelen, stoffen/leren banken, kussen met print en mooie vazen. Alleen in de winkel rondsnuffelen is al een feestje.

10. Széchenyibad
Het Széchenyibad is het grootste kuuroord van Europa! Het beroemde thermaalbad, met geneeskrachtige bronnen, staat op een terrein waar in 1881 al een eerste badhuis stond. Bij binnenkomst heb je het idee alsof je je in een paleis waant. Ook de openluchtbaden worden omringd door paleiselijke gebouwen, opgesierd door standbeelden, balustrades, urnen en fonteinen. Moet. Je. Naartoe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
10 x Boedapest op haar best
Sluiten