Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Reizen 10 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Slaap in het bed van een grote ster

Heb je een weekendje (of weekje) weg gepland? Waarom slaap je dan niet in het huis van Jim Morrison of die van een andere grote ster? Sommige sterren -of de nieuwe eigenaren- verhuren hun beroemde ‘buitenhuisje’, een buitenkansje dus.

Slapen in het bed van…

Ben je altijd al benieuwd geweest hoe het huis van een grote ster er aan de binnenkant uitziet, hoe groot de televisie is en of er een zwembad is? Verschillende celebs verdienen een extra zakcentje aan het verhuren van hun (vaak) extra huizen. Welke dat zijn vind je hieronder.

Wie: Bing Crosby (overleed in 1977)Waar: Palm Springs, Californië


De wijlen populaire Amerikaanse zanger heeft een aardig optrekje in het hartje van Californië. De villa is ingericht volgens Spaanse stijl. Je kunt heerlijk voor de grote open haard liggen of een duikje nemen in het verwarmde zwembad, waar je omringd wordt door citrusbomen.Kosten: 648 euro per nacht via Airbnb.

Wie: Jim Morrrison (overleed in 1971)Waar: Los Angeles, Californië


De rockster uit de band The Doors schreef zijn songteksten en speelde op zijn gitaar in dit optrekje in Californië. De ‘Love Street Retreat’-villa is voorzien van allerlei soorten hout. De villa heeft geen tuin maar een driedelig buitendek: een bovenbalkon en een groot dek met twee verschillende hoeken om te relaxen.Kosten: 617 euro per nacht via Flipkey.

Wie: Denzel Washington en Jimmy PageWaar: Malibu, Californië


De Amerikaanse acteur Denzel en de Britse zanger Jimmy (bekend als gitarist uit Led Zeppelin) hebben in dit prachtige huis aan het strand van Malibu gewoond. Het huis biedt een prachtig uitzicht op zee. Zo kun je dineren met zeezicht of een duik nemen in het zwembad, dat grenst aan het strand. Verschillende huurders hebben dolfijnen en walvissen gespot. Oerromantisch!Kosten: 470 euro via Airbnb.

Wie: Willem DafoeWaar: Hudson Valley, New York


‘The Rubber House’ van Oscar-winner Willem Dafoe is voor iedereen met een voorliefde voor architectuur een oogappeltje. Zoals de naam doet vermoeden is het huis aan de buitenkant gemaakt van rubber. In 2008 verkocht de ster zijn huis. Het rubberen huis ligt op een heuvel middenin het bos.Kosten: 480 euro per nacht via Airbnb.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Slaap in het bed van een grote ster
Sluiten