Alice Boothby
Alice Boothby Reizen 17 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Hotspot in the making: Battersea Power Station

In een voormalige kolencentrale langs de Theems broeit het. Het majestueuze Battersea Power Station is lang niet meer alleen een oriëntatiepunt in Londen. Het is ook nog eens een bijzondere hotspot in aanbouw.

Met een infinitypool op het dak van het designhotel, een duizelingwekkend aantal flagshipstores, een metrostation en appartementen om je vingers bij af te likken.

In 2019 zal het luxueuze art’hotel Battersea de eerste gasten kunnen ontvangen. Met 160 kamers, een adembenemend panorama-uitzicht over de Londense skyline en de grootste daktuin van de stad mét zwembad. Het ontwerp van het nieuwe hotel zal zijn inspiratie ontlenen aan het – jawel – art’otel in Amsterdam, dat in 2013 openging.

Naast het hotel komt er een 250 meter lange winkelstraat in het monumentale pand dat in de thirties werd gebouwd. Daar zullen 57 flagship stores, restaurants en cafés zich in vestigen. Ook komt er een ziekenhuis, dat nog volop in aanbouw is.

Wonen in Battersea Power Station? Daar hangt wel een prijskaartje aan. De woonhuizen met twee slaapkamers in Fase 3 zijn te koop vanaf een slordige 1.4 miljoen pond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hotspot in the making: Battersea Power Station
Sluiten