Pim Spoor
Pim Spoor Reizen 13 nov 2015
Leestijd: 3 minuten

Een wereldreis in enkel AirBnb’s

Een wereldreis maken is een droom voor velen, maar de Amsterdammer Yolan Post geeft die droom een twist door enkel in AirBnb’s te verblijven.

De 27-jarige Yolan begon in juli 2015 zijn Instagram-blog, @Airbnblog, en had na 10 weken zo’n 20.000 volgers. 7 december vertrekt Post om één jaar de wereld rond te reizen. De blogger gaat zijn reisavonturen op Instagram delen, maar hij wil ook video’s maken om zijn reisverhalen realistischer te vertellen. Metro Mode sprak de toekomstige wereldreiziger.

Een AirBnblog?
„Het idee had ik al heel lang in mijn hoofd en de uiteindelijke beslissing maakte ik onder de douche. AirBnb is een trendy manier van reizen en ik wilde daar iets moois mee doen. Ik scrolde eindeloos door de website van AirBnb, maar vond weinig originele verblijfplekken. Ik wilde juist de toffe AirBnb’s uitlichten.”

In welk land trap je af?
„Ik begin in Kaapstad, Zuid Afrika en maak dan een reis door het zuiden van Afrika, waaronder Zimbabwe en Namibië. Dan vervolg ik mijn reis naar het zuiden van India en bezoek ik via Nepal Zuidoost-Azië. Daarna reis ik door naar eilanden zoals de Malediven, Cuba en Barbados en is Zuid-Amerika het eindpunt.”

Hoe ga je reizen?
„De continentale reizen zal ik vliegen, maar ik pak het ook wat avontuurlijker aan door onder andere een safari door Afrika te maken en te treinen door India.”

Waarom enkel AirBnb’s?
„Ik vind het heel leuk om alternatief te reizen, je bent toch vaak bij mensen in huis, die alle verborgen plekjes van het gebied kennen. De interactie met locals is persoonlijker, waardoor de reis veel interessanter wordt. Want slapen in hostels is ondertussen ook zo standaard geworden.”

Maak je je wereldreis alleen?
„Ik maak de reis in mijn eentje. Mijn vriendin komt me wel opzoeken tijdens mijn wereldreis. Ik zie haar in Indonesië en we reizen ook samen door Cuba.”

https://www.instagram.com/p/83iAInRqRh/

Hoe kom je aan de beelden voor je blog?
„Een aantal maak ik zelf, maar de meeste vind ik via de website van AirBnb zelf.”

Laat je je ook negatief uit plekken niet bevallen?
„Ik denk dat ik de AirBnb’s dan gewoon niet noem. Ik wil namelijk een positief karakter aan mijn blog en mijn reis geven en negatieve emoties passen daar niet bij. Ik ben overigens nog geen slechte AirBnb’s tegengekomen.”

Wat maakt dit project uniek?
„Voor zover ik weet heeft nog niemand een wereldreis gemaakt waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van AirBnb’s. Daarnaast is het authentiek, omdat ik met het beeld zo dicht op de werkelijkheid zit. What you see, is what you get!

Wat is het doel van je reis?
„Ik wil vooral laten zien hoe mooi reizen is en hoe mooie, originele slaapplekken daar aan kunnen bijdragen. Nu post ik vooral berichten over mooie AirBnb’s. Van deze reis worden ook beelden gemaakt van mooie landschappen, bezienswaardigheden en ook de prachtige mensen, die ik hoop te ontmoeten tijdens mijn reis.”

Hoe bekostig je de reis?
„Ik heb een aantal jaar gespaard en ben van plan te gaan werken tijdens mijn reis. Ik ben ook in contact met mogelijke partners, om voor hun stukjes te gaan schrijven, maar daar is nog niets concreet besproken. Met het plan wat ik nu heb, kan ik de reis wel volledig maken, maar met partnerschappen zou ik nog mooiere beelden en ervaringen kunnen delen met mijn volgers.”

https://www.instagram.com/p/6rgLCvRqTp/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Een wereldreis in enkel AirBnb’s
Sluiten