Commerciële redactie
Commerciële redactie Partnerbijdrage 27 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Zo kun je gezond afvallen door voeding en supplementen

Ongeveer de helft van de volwassen Nederlanders kampt met overgewicht. Veel mensen willen hier iets tegen doen om kilo’s kwijt te raken en gezonder te leven, maar waar begin je? Er zijn zoveel diëten, supplementen en afslanktips dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

In dit artikel vertellen we je daarom welke supplementen en welke voeding kan helpen om gezond af te vallen.

Welke supplementen kunnen helpen met afvallen?

In de gemiddelde drogisterij en in online shops kun je tal van supplementen vinden die beloven het gewichtsverlies te ondersteunen. Maar hoe werkt dit eigenlijk? En welke ingrediënten zijn hiervoor verantwoordelijk?

Afslankpillen

Er zijn veel afslankpillen op de markt om gewichtsverlies te ondersteunen. Als je het juiste supplement kiest, kan dat jouw dieet op weg helpen. Afslankpillen bevatten namelijk verschillende ingrediënten die allemaal op hun eigen manier kunnen bijdragen aan gewichtsverlies. Deze ingrediënten kunnen de stofwisseling en de vetverbranding boosten, de opname van vetten blokkeren, vochtafdrijvend werken, energie leveren en zelfs de eetlust remmen. Enkele populaire en effectieve ingrediënten zijn:

  • Capsaïcine
  • Guarana-zaadextract
  • Piperine
  • Forskolin
  • Cafeïne
  • Koffie

Veel afslankpillen bevatten cafeïne in de vorm van groene koffie-extract om het afslankproces te ondersteunen, maar groene koffie is ook als los supplement verkrijgbaar. Groene koffie kan werken als ondersteuning bij het afslanken omdat het de stof chlorogeenzuur bevat. Deze stof staat de laatste jaren in de belangstelling omdat het allerlei gunstige effecten zou kunnen hebben op onze gezondheid. Daarnaast kan het bijdragen aan gewichtsverlies.

Groene koffie-extract heeft een vochtafdrijvend effect en werkt antioxiderend. Maar het stimuleert ook de vetverbranding en ondersteunt zo het afslankproces. Bovendien geeft cafeïne net die boost aan energie en focus die nodig is om extra in beweging te komen én het dieet vol te houden.

Groene thee

De effecten van groene thee zijn vergelijkbaar met die van groene koffie. Ook groene thee wordt vaak toegevoegd aan afslanksupplementen of verkocht als losstaand supplement. Van groene thee is al langer bekend dat het veel gezondheidsvoordelen heeft. Zo is het rijk aan antioxidanten, goed voor hart en bloedvaten én helpt het bij het afvallen. Groene thee werkt namelijk positief op de stofwisseling en het energieverbruik waardoor het een effect heeft op het verliezen van gewicht.

Welke voeding helpt bij het afvallen?

Wat je op een dag eet en drinkt, is bepalend voor het succes van elk dieet. Sommige diëten zweren bij een beperking van koolhydraten of vet en andere diëten werken met intermittent fasting. Welk dieet je ook volgt: het is belangrijk om een dieet te vinden dat past bij jouw leefstijl en persoonlijke voorkeuren. Alleen dan houd je een dieet goed vol. Toch zijn er een aantal richtlijnen te geven qua voeding om het afslanken effectiever en makkelijker te maken.

Volkorenproducten

Voeg volkorenproducten toe aan jouw dieet. De inname van vezels helpt de spijsvertering, zorgt voor een langer verzadigd gevoel én stabiliseert de bloedsuikerspiegel.

Koolhydraatarme groente

Groente mag zeker niet ontbreken in jouw dieet. Ze geven volop voedingsstoffen en vezels en bevatten doorgaans nauwelijks calorieën. Vooral koolhydraatarme groente past uitstekend in nagenoeg elk dieet. Voorbeelden van koolhydraatarme groentesoorten zijn: paprika’s, sla, courgette, spinazie, komkommer, broccoli, bloemkool, spruitjes, tomaten en bleekselderij.

Bonen

We mogen echt wat vaker bonen op het menu zetten. Bonen zijn namelijk ontzettend voedzaam én passen uitstekend in een dieet. Bonen zijn rijk aan vezels, eiwitten, mineralen én zijn koolhydraatarm. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren.

Tot slot

Als je effectief wilt afvallen, is het belangrijk een dieet en beweegregime te vinden dat past bij jouw leefstijl. Alleen dan is afvallen goed vol te houden en is het resultaat blijvend. Met supplementen en voeding kun je jouw dieet ondersteunen en het afslanken vergemakkelijken. Supplementen kunnen de spijsvertering en de vetverbranding boosten, energie leveren, de opname van vetten blokkeren en zelfs de eetlust remmen. Het is aan jou om te kiezen welk supplement jouw proces het beste ondersteunt. Vergeet ook zeker niet om volkorenproducten, bonen en koolhydraatarme groente aan jouw dagelijkse menu toe te voegen. Deze voedingsmiddelen geven energie, voedingsstoffen én zorgen ervoor dat je verzadigd en gezond kunt afvallen.

In samenwerking met Hulc

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zo kun je gezond afvallen door voeding en supplementen
Sluiten