Commerciële redactie
Commerciële redactie Partnerbijdrage 23 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Carmen (25) wint ruim 2 ton: ‘Mijn familie mag meegenieten’

Weinig leeftijdsgenoten kunnen zeggen dat ze zo’n goedgevulde bankrekening hebben als Carmen (25). Zij won onlangs de spelshow Postcode Loterij Miljoenenjacht en is daardoor ineens ruim 2 ton rijker. En hoewel ze nog twijfelt over waar al dat geld naartoe gaat, weet ze één ding zeker: ze neemt haar broers mee op haar droomreis.

Ze kan het nog niet helemaal geloven, al wordt het door de vele reacties van familie, vrienden en kennissen – die haar op tv 211.000 euro hebben zien winnen – wel steeds een beetje echter. Carmen is net afgestudeerd, maar zit in één klap goed in de slappe was. 

En dat terwijl ze, toen de uitnodiging om mee te spelen in haar mailbox verscheen, nog even aarzelde. „Vooral omdat mijn vriend de hele tijd riep dat het vast nep was. Ik besloot me toch aan te melden. En wat bleek: onze postcode was echt geselecteerd en ik mocht naar de studio komen, omdat ik meespeel met de Postcode Loterij.” 

Heel competitief

Haar vriend kon niet mee, haar moeder ook niet en haar vader wilde eigenlijk niet op televisie, maar ging wel mee. „Ik zei nog: ‘Ach joh, we komen heus niet in beeld’, maar dat liep dus anders.” Ze droomde er stiekem wel van om in de finale te staan. „En toen ik eenmaal mocht spelen al helemaal, want ik ben heel competitief.” 

Vervolgens ging de twintiger met een cheque van 211.000 euro naar huis. „Dat is veel geld, zeker voor iemand van mijn leeftijd. Van mijn familie en vrienden speelt lang niet iedereen mee met de Postcode Loterij, maar ik denk dat er wel mensen in mijn omgeving zijn die dat nu overwegen”, zegt ze met een grote lach. 

Sparen of beleggen

Iedereen fantaseert er weleens over hoe het zou zijn als je een heleboel geld wint. En vooral: waar je al dat geld aan zou uitgeven. We stelden de Metro-lezers de vraag wat ze zouden doen met 50.000 euro. Als jullie mogen kiezen tussen ‘je spaarrekening aanvullen’ en ‘eindelijk die droomauto kopen’, gaat 87 procent voor het eerste en 13 procent voor de auto. Wanneer het gaat om een ‘compleet nieuwe garderobe’ en ‘beleggen in aandelen’ gaat het redelijk gelijk op: 47 procent vult de kledingkast, 53 procent denkt aan beleggen.

Met de huidige huizenprijzen blijkt ‘een aanbetaling voor een huis’ ook een populaire keuze: 76 procent kiest daarvoor, terwijl 24 procent het geld liever investeert in een onderneming. ‘Een droomreis maken’ blijkt ook een wens die velen in vervulling zouden laten gaan, want 76 procent stemt daarvoor, tegenover 24 procent die voor ‘delen met vrienden en familie’ kiest. Als jullie mogen kiezen voor alleen ‘delen met familie’ zijn al meer mensen enthousiast, namelijk 42 procent. De overige 58 procent gaat voor ‘huis opnieuw inrichten.’

Vliegtickets voor broers

Carmen weet nog niet wat ze precies met haar tonnen gaat doen. Ze gaat wel haar oude telefoon vervangen voor een nieuw exemplaar en een weekendje weg boeken met haar vriend. „Eerst dacht ik aan het aflossen van mijn studieschuld, maar daar twijfel ik nu over want de rente staat momenteel op 0 procent. Ook zou ik het huis waarin ik samenwoon met mijn vriend kunnen verbouwen of gaan beleggen, maar ik wil rustig uitzoeken wat het slimst is. Ik wil wel liever investeren dan het bedrag op mijn spaarrekening laten staan. Daar wordt je geld tegenwoordig niet meer waard van.”

Ze laat in elk geval ook haar familie meegenieten. „Mijn opa en mijn oma – destijds zwanger van mijn vader – zijn in 1960 vanuit Indonesië naar Nederland gekomen. Tien jaar geleden zijn we met ons gezin naar Indonesië gegaan en dat vond ik echt een geweldige reis. Intussen is een van mijn ooms daarheen geëmigreerd en we willen graag bij hem op bezoek. Mijn ouders willen geen geld van me aannemen, die betalen de reis zelf. Maar mijn drie broers studeren allemaal nog, dus ik wil graag hun vliegtickets betalen. Dan kunnen we nog een keer als gezin zo’n mooie reis maken.”

Wil jij net als Carmen kans maken op een mooi geldbedrag? Speel dan nu gratis mee met de Postcode Loterij, kraak je koffer en zie direct welk gegarandeerd bedrag je ontvangt: van € 15,- tot wel € 50.000,-! En wist je dat je door mee te spelen met de Postcode Loterij maar liefst 148 goede doelen steunt? Minimaal 40 procent van je inleg gaat naar organisaties die zich inzetten voor een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. 18+ speel bewust.

In samenwerking met Postcode Loterij

Reageer op artikel:
Carmen (25) wint ruim 2 ton: ‘Mijn familie mag meegenieten’
Sluiten