De beste materialen met weinig onderhoud voor in je tuin

Wil je met het mooie weer dat eraan komt gaan klussen in de tuin? Dan doe je er verstandig aan om te weten welke materialen je nu het beste kunt gebruiken. Dit kan je in de toekomst namelijk veel werk schelen en daarnaast ben je ervan verzekerd dat deze materialen in staat zijn om lang mee te gaan.

Welke materialen dit zijn? Hier lees je er meer over.

Bloemen en planten

Bloemen en planten zijn onmisbaar in iedere tuin. Wel is het belangrijk om na te denken over hoeveel onderhoud je hieraan precies kwijt wilt zijn. Dit kan namelijk enorm verschillen, afhankelijk van de soorten waar je voor kiest. Het is dan ook raadzaam om je vooraf goed in te lezen in de soorten die je uiteindelijk wilt planten. Wat in ieder geval ook helpt is om bodembedekkers in je tuin te planten. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat onkruid geen kans krijgt om te groeien en hoef je deze ongewenste beplanting ook niet te verwijderen.

Kunstgras in de tuin

Het meest onderhoudsvriendelijke materiaal dat je in de tuin kunt gebruiken is toch wel kunstgras. Kunstgras laat je één keer aanleggen en vervolgens is het mogelijk om jarenlang te genieten van grotendeels dezelfde uitstraling. Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten kunstgras in omloop, maar is dit materiaal in vele verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Over het algemeen is het verstandig om niet direct voor de goedkoopste mogelijkheid te kiezen. De kwaliteit van goedkoop kunstgras laat namelijk vaak te wensen over en kan daardoor een negatieve invloed uitoefenen op de uitstraling van je tuin.

Duurzame houtsoorten

Bij hout is er vaak sprake van de misvatting dat dit materiaal veel onderhoud vereist. Hoewel dit in sommige gevallen zeker het geval is, is lang niet iedere houtsoort onderhoudsintensief. Een prachtig voorbeeld is Douglas hout. Dit is een houtsoort die onbehandeld tot wel twintig jaar lang kan meegaan. Dit hout valt in de duurzaamheidsklasse 3. Bij hout dat in duurzaamheidsklasse 1 valt moet je denken aan Ipé hout of bijvoorbeeld Padouk. Dit zijn over het algemeen de wat duurdere soorten, maar daartegenover staat dat deze soorten meer dan 25 jaar meegaan.

Bakstenen in de tuin

Wil je aan de slag met het bestraten van je tuin of wil je een muurtje metselen? Dan zijn bakstenen op het gebied van duurzame en onderhoudsvrije materialen zeker de beste keuze. Niet voor niets worden bakstenen al eeuwenlang gebruikt en wij verwachten dan ook dat hier voorlopig geen verandering in zal komen.

In samenwerking met De Jong Hout & Staalhandel.

Een kleine tuin? Ga verticaal tuinieren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De beste materialen met weinig onderhoud voor in je tuin
Sluiten