Verhuisplannen? Met deze provider reken je voor altijd af met traag internet

Ga je binnenkort verhuizen en moet je nog een nieuwe internetprovider regelen? Mooie kans om alles in één keer goed te regelen, zodat je zeker weet dat je in je volgende paleisje kunt genieten van snel en stabiel internet zonder haperingen. Onafhankelijk onderzoeksbureau umlaut testte Ziggo onlangs als beste vaste netwerk.

Series streamen, online televisie kijken, gamen, thuiswerken: wat doen we tegenwoordig niet online? Het staat buiten kijf dat je in je volgende huis snel en stabiel internet wil hebben om al die zaken zorgeloos te kunnen uitvoeren. Maar een nieuw huis is ook de uitgelezen kans om je huis helemaal ‘smart’ te maken.

Stabiel en snel internet

Slimme lampen die je met een simpele app instelt zodat je huis altijd sfeervol is verlicht, een thermostaat die je huis al opwarmt kort voordat je thuiskomt en een deurbel die in de gaten houdt wie er voor je deur staat: als je eenmaal een ‘smart home’ hebt, wil je nooit meer iets anders. Het is veiliger, je bespaart energie en het dagelijks leven wordt simpelweg een stukje comfortabeler.

Een goed thuisnetwerk is dan essentieel, zeker omdat de kans groot is dat je alleen maar méér gebruik wil gaan maken van (snel) internet. Nu we veel hybride en dus vaker vanuit huis werken en we steeds meer data en video’s delen, valt of staat vrijwel alles met een goed netwerk. Om helemaal toekomstbestendig te zijn, kies je dus voor een provider die stabiel en snel internet levert.

GigaNet van Ziggo als beste getest

Bij Ziggo lift je voor al je online activiteiten mee op het krachtige GigaNet. Onderzoeksbureau umlaut, onderdeel van Accenture, onderzocht gedurende een halfjaar de kwaliteit van vaste netwerken in Nederland. Miljoenen metingen van internetverbindingen van ruim 50.000 huishoudens werden met elkaar vergeleken, onder meer van reactietijd en up- en downloadsnelheid. GigaNet van Ziggo kwam met 947 van de 1000 punten als winnaar uit de bus.

Het geheim van het succes: GigaNet is voornamelijk erg stabiel en snel, bleek uit het onderzoek. Stabiel vanwege het glasvezel-kabelnetwerk en de combinatie met SmartWifi in huis; snel vanwege de 1 Gigabit (Gbit) per seconde downloadsnelheid. Omdat dit netwerk de beste internetbeveiliging biedt voor alle apparaten die zijn aangesloten op je (thuis)netwerk, is het ook nog eens heel veilig.

Slimme combinatie: glasvezel en kabel

Als je nu denkt: glasvezel-kabelnetwerk? Is het nu glasvezel, of kabel? Nou: beide, dus. Dat is tegelijkertijd de reden waarom het GigaNet zo stabiel en snel is. Beide manieren hebben namelijk zo hun eigen technische voordelen. Ziggo gebruikt glasvezel voor de afstand tussen de datacenters tot de ‘straatkast.’ Glasvezel is ideaal voor het afleggen van grote afstanden en het versturen van veel data in één keer.

Vervolgens gebruikt de provider kabel voor de afstand van de straatkast tot in je huis. Kabel is namelijk bewezen betrouwbaar én beschikbaar in verreweg de meeste Nederlandse huizen. Dankzij slimme software kan steeds meer data over dezelfde kabels worden verzonden. Die oude vertrouwde kabel is daarmee dus nog tot in de verre toekomst geschikt voor snel en stabiel internet.

Nog een gouden tip om gelijk te regelen zodra je verhuisplannen maakt: leg goede internetkabels aan door je huis. De kwaliteit van je kabels maakt namelijk ook echt een verschil. Ziggo heeft Ziggo Geschikt keurmerk en verkoopt deze kabels in de webshop tegen kostprijs.

Toekomstbestendig: razendsnel internet

Overigens wordt het netwerk van GigaNet in de toekomst alleen maar sneller. Op dit moment is de snelheid 1 Gbit, maar er is al succesvol getest met 10 Gbit: dat is 100 keer sneller dan wat het gemiddelde Nederlandse huishouden nu heeft. De netwerkcapaciteit wordt elk jaar uitgebreid. Zit je eenmaal bij Ziggo, dan krijg je dus zonder dat je er iets voor hoeft te doen, steeds sneller en stabieler internet.

Ook je thuisnetwerk heeft geen last van haperingen dankzij het SmartWifi modem, de SmartWifi pods en de SmartWifi app. Overal in huis heb je perfecte draadloze ontvangst, doordat deze apparaatjes onderling de wifi verdelen naar gebruik en automatisch het snelste wifi-punt kiezen.

In samenwerking met Ziggo

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verhuisplannen? Met deze provider reken je voor altijd af met traag internet
Sluiten