Commerciële redactie
Commerciële redactie Partnerbijdrage 21 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de mooiste stranden van Thailand – en je kunt er weer naartoe!

De lente is in aantocht, maar zon en warmte staan niet standaard op het voorjaarsmenu in Nederland. Wel in het tropische Zuid-Thailand! Op deze droombestemming heb je de prachtigste plekken bijna helemaal voor jezelf. We tippen je vast de meest idyllische stranden.

Dankzij de Thailand Pass Test & Go geniet je van een welverdiende tropische vakantie zonder quarantaine. Ben je volledig gevaccineerd en test je negatief op dag één en dag vijf? Dan kun je door heel Thailand reizen om de meest adembenemende gebieden te ontdekken. Als je nu droomt van warme temperaturen en heldere wateren, rest alleen nog de vraag: in welke provincie ga jij op het strand liggen?

Phuket

Phuket

De Parel van de Andamanse Zee wordt Phuket wel genoemd. En het grootste eiland van Thailand doet haar naam eer aan. Je vindt er meer dan twintig prachtige stranden, de meesten in verschillende baaien aan de westkust en omringd door groene bergen. Ga je voor populair? Dan zijn Patong, Kata, Karon, Surin en Kamala the place to be. Wil je liever iets buiten de gebaande paden gaan? Kies dan voor Bang Tao, Layan, Nai Han en Rawai. Ooit was Phuket een belangrijke haven voor de zeehandel, waardoor je er nu nog een mix aan culturele invloeden vindt. In de stad zelf zie je panden gebouwd in de koloniale Sino-Portugese stijl. Als je een bezoek brengt aan een authentiek Thais dorp kun je naar de plantages en mangrovebossen. Tegelijkertijd zijn er ook goede restaurants en luxe accommodaties te vinden. Echt voor ieder wat wils!

Phang Nga

Phang Nga

De bijzondere natuur in de provincie Phang Nga, ten noorden van Phuket, is indrukwekkend. Droom jij van witte zandstranden die aflopen naar het smaragdgroene water van de Andamanse Zee? Dan zijn Khao Lak, Bang Niang en Tai Muang, gelegen aan de westkust van Thailand, de stranden voor jou. Voor de duikliefhebber zijn de voor de kust gelegen eilanden Surin en Similan een waar paradijs. Voor nog meer avontuur kun je kajakken over de rivier Sangneh, die door een jungle slingert en doet denken aan de Amazone. Sla ook zeker Phang Nga Bay niet over, die zich in het zuiden van de provincie uitstrekt over 400 km² en bekendstaat als een van de mooiste baaien van Azië. 

Krabi

Krabi

De provincie Krabi, gelegen ten oosten van Phuket, zit vol verborgen schatten. Het witte zandstrand van Ao Nang is adembenemend mooi en de indrukwekkende rotspartijen bij Railey en Phra Nang lijken rechtstreeks van een ansichtkaart te komen. Wie een betoverende skyline wil zien bij zonsondergang brengt een bezoekje aan het strand van Tub Kaek. Maya Bay, beroemd door de film The Beach met Leonardo DiCaprio, vind je hier ook. Wil je meer zien dan alleen strandkorrels? In de tropische bossen zitten kristalheldere rivieren en watervallen verborgen. De echte sportieveling mag Tiger Cave Temple niet missen. Het is even aanpoten – 1237 treden naar de top van de berg – maar vervolgens word je beloond met een buitengewoon panorama. 

Surat Thani

Surat Thani Thailand

Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao zijn drie eilanden die behoren tot de provincie Surat Thani, gelegen aan de oostkust van Thailand. Zeg je kokospalmen en het helderste turquoisekleurige water dat je ooit hebt gezien, dan zeg je Samui. Het ‘kokosnoteneiland’ is nog steeds de thuisbasis van de authentieke lokale Thai, die hier hun traditionele manier van leven in stand houden. Het eiland Phangan is wild en bebost en staat bekend om de full moon parties. Desondanks vind je hier ook ongerepte stranden. Voor de duikers is het iets noordelijker gelegen Koh Tao een perfecte locatie om mantaroggen, zeeschildpadden en walvishaaien te spotten. Heerlijk zwemmen en snorkelen kan ook bij een van de 52 eilanden in het nationale park van Mu Ko Ang Thong. Ga op zoek naar geheime lagunes en geniet van verse vis!

Handig om te weten: je schrijft je zeven tot tien dagen voor vertrek in voor de Thailand Pass Test & Go. Meer informatie over hoe je je het beste kunt voorbereiden op je trip naar Thailand vind je hier.

In samenwerking met Tourism Authority of Thailand

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de mooiste stranden van Thailand – en je kunt er weer naartoe!
Sluiten