Zonnepanelen worden steeds populairder

Zonnepanelen, waaronder het zonnepanelen montagesysteem schuin dak, worden steeds populairder. Zo is er in ons land in de maand augustus ruim 37 procent van de stroom op een duurzame wijze opgewekt via biomassa, windmolens en… zonnepanelen.

Vorig jaar werd er in augustus minder stroom op duurzame wijze opgewekt en nu is dit aantal met 26 procent gestegen. Ook de maand voor augustus werd er meer energie uit hernieuwbare bronnen gebruikt, wat ook is gebleken uit maandcijfers van Energieopwek.nl. Wij vertellen je in dit artikel hoe dit precies zit. Lees snel verder voor meer informatie over zonnepanelen en waarom deze de toekomst zijn.

Stroom moet duurzamer worden

Stroom toegepast door een zonnepanelen montagesysteem is niet zomaar erg populair. Zo is er in het Klimaatakkoord vastgelegd dat in 2030 70 procent van alle opgewekte stroom duurzame stroom moet zijn. De zomer van augustus was een vrij matige zomer, maar er werd meer stroom door duurzame bronnen geproduceerd dan in augustus het jaar daarvoor. Dit komt doordat steeds meer mensen ervoor kiezen om gebruik te maken van zonnepanelen. Dat geldt tevens voor energie die verkregen wordt uit windmolens. Zo waren de cijfers van windmolens hoger dan vorig jaar, wat ook komt doordat er twee nieuwe windparken op zee zijn gestart.

Aanbod hernieuwbare elektriciteit

Al het aanbod van hernieuwbare elektriciteit zorgde omstreeks 8 augustus voor een negatieve stroomprijs. Er werd die dag veel hernieuwbare elektriciteit aangeboden, terwijl er een lagere vraag was. Hierdoor daalden de prijzen van elektriciteit. In de nacht was de stroomprijs vrijwel gratis en toen de zon scheen en de zonnepanelen stroom gingen leveren, werd dit zelfs een negatieve stroomprijs. Hierdoor moesten stroomproducenten betalen om stroom kwijt te kunnen aan stroomhandelaren, waardoor gas- en kolencentrales tot een minimum werden beperkt. Dit had als positief gevolg dat er ook minder CO2 werd uitgestoten, wat erg positief is.

Zonnepanelen zijn de toekomst

Het is erg positief dat steeds meer mensen kiezen voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Dat zorgt er namelijk voor dat energie wordt hergebruikt en er minder CO2 zal worden uitgestoten. Dit staat ook geheel in lijn met de doelstelling van het klimaatakkoord, namelijk dat in 2030 alle opgewekte stroom voor 70 procent vervaardigd moet worden uit duurzame energie, zoals energie van windmolens en zonnepanelen. De gas- en kolencentrales dienen tegen deze tijd ook verminderd te zijn. Zonnepanelen zijn dan ook de toekomst.

In samenwerking met Lequal

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zonnepanelen worden steeds populairder
Sluiten