Commerciële redactie
Commerciële redactie Gesponsord 9 nov 2020
Leestijd: 5 minuten

Op Curaçao kun je nog gewoon uit eten en van de zon genieten

Even je hoofd leegmaken en ontsnappen aan deze bizarre tijd kan zo heerlijk zijn. Curaçao is dé plek waar je nu heen kunt om de regen voor de zon in te ruilen, het grijs voor blauw en de kou voor warmte. En waar je nog gewoon gezellig kunt genieten van een hapje en drankje in een horecagelegenheid. Ja, dit kan echt in het paradijselijke Curaçao!

Veel mensen hebben momenteel behoefte aan een vakantie. Eventjes weer de zomertijd terughalen. Maar kan dat wel? Ja, dat kan! Voor Curaçao geldt het reisadvies code geel en dat betekent dat je gewoon naar het eiland kunt reizen. Curaçao heeft daarmee een bijzondere status gekregen ten opzichte van heel veel andere zonbestemmingen.

Ontspannen vakantie

De afgelopen maanden hebben al veel Nederlanders hun weg naar Curaçao weer gevonden en ze zijn het er allemaal over eens dat corona heel ver weg lijkt. Op het eiland kun je heerlijk ontspannen vakantie vieren, zo laten de toeristen weten. Natuurlijk is men op Curaçao evengoed nog heel voorzichtig als het gaat om besmettingen en wordt er overal extra afstand genomen. Op Curaçao is dat zelfs 2 meter. Dat kan gelukkig makkelijk, want zo’n beetje alles gebeurt buiten en dus kunnen de tafeltjes in de restaurants zonder problemen wat verder uit elkaar staan. Daarnaast zijn overal extra maatregelen getroffen en mede daardoor zijn de lokale besmettingen onder controle.

Op Curaçao kun je nog gewoon uit eten en van de zon genieten
Curaçao is dé plek waar je nu heen kunt om de regen voor de zon in te ruilen, het grijs voor blauw en de kou voor warmte.

Horeca is open

De kleur van de lucht en de temperaturen zijn niet de enige verschillen ten opzichte van Nederland op dit moment. Op Curaçao is de horeca gewoon open, dus je kunt – weliswaar met reservering en na registratie bij aankomst – lekker genieten van het gevarieerde aanbod van restaurants. Een zalig idee toch, dat je gewoon een drankje kan drinken met je voetjes in het zand in een van de strandtenten. Er zijn geen grote happy hours maar er is genoeg gezelligheid en natuurlijk voldoende ruimte. ’s Avonds moet je wel om 21 uur weer terug zijn in je accommodatie. Voor nu geldt er namelijk een avondklok. De laatste drankjes drink je gewoon lekker op je eigen balkon of terras, genietend van een dan nog uitstekend temperatuurtje.

Alle reizigers naar Curaçao moeten een COVID-19 PCR-test doen voor vertrek en worden tijdens hun verblijf regelmatig gecontacteerd door de lokale GGD. Dan wordt ze gevraagd naar hun gezondheid. Ook worden er maximaal 20.000 bezoekers per maand toegelaten. Zo blijft Curaçao veilig voor alle bezoekers en de eigen bevolking. Door gebruik te maken van de Dushi Stay app blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen en kun je makkelijk contact opnemen met de lokale GGD mocht je gezondheidsklachten krijgen.

Op Curaçao kun je nog gewoon uit eten en van de zon genieten
Alle reizigers naar Curaçao moeten een COVID-19 PCR-test doen voor vertrek en worden tijdens hun verblijf regelmatig gecontacteerd door de lokale GGD.

Veel te beleven

Het eiland is verder helemaal ‘open’ en je bent vrij om bijvoorbeeld lekker rond te rijden, de stranden te bezoeken of de straten van Willemstad te ontdekken. Er is zoveel te doen op het eiland. Ga het water op of in om te kitesurfen, snorkelen en duiken. Wie nog meer avontuur wil, kan plekjes ontdekken waar je anders niet komt op een off-road buggy. Of bekijk Curaçao eens vanuit een heel andere kant terwijl je abseilt van de imposante Koningin Julianaburg. En vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan Klein Curaçao. Weinig andere plekken waar zoveel ruimte is om heerlijk tot rust te komen.

De Curaçaose zon wacht op je, maar wacht zelf niet te lang! Dit is namelijk hét moment om er echt even helemaal uit te zijn.

Over Curaçao

Bon biní op één van de meest iconische plekken van het Caribisch gebied! Het eiland met meer dan 35 stranden, het hele jaar door een aangenaam tropische temperatuur, divers erfgoed en een smeltkroes van 55 verschillende culturen. Met een open ‘live and let live’ mentaliteit, een gevarieerde keuken en imposante architectuur is er altijd leven in de brouwerij. Curaçao is een bestemming waar mensen even tot zichzelf kunnen komen, even op adem kunnen komen van de hectische tijd die achter ze ligt. Het eiland staat bekend om de relaxte omstandigheden en sfeer, en is dus de perfecte plek om tot rust te komen. Curaçao ligt buiten de orkaanriem en door de Zuid-Caribische ligging waait er bijna altijd een aangenaam verkoelend briesje.

De hoofdstad Willemstad is UNESCO-werelderfgoed, met de beroemde Handelskade, haar kleurrijke gevels en de bekende Pontjesbrug. Hier vinden bezoekers een gevarieerd aanbod aan musea, cultuur en uitnodigende restaurants. Maar er is zoveel meer te ontdekken aan lokale cultuur, tradities en talloze activiteiten. 

Hoe kan ik op de hoogte blijven?

De informatie op curacao.com wordt regelmatig geüpdate en lokaal kun je Dushi Stay-app gebruiken waarmee je op de hoogte kunt blijven van de laatste ontwikkelingen wanneer je op Curaçao bent. Ook staat hier allerlei informatie in over de maatregelen die getroffen zijn en de protocollen waar bedrijven zich lokaal aan houden. De app is verkrijgbaar in Google Play en de App Store. Dit is deel van het “A Dushi Stay, the Healthy Way”-programma, waarin de overheid en ondernemers samen werken om reizen naar Curaçao veilig te houden.

Voor meer informatie over Curaçao kun je kijken op www.curacao.com, ook kun je ons volgen op social media op de volgende kanalen: Facebook: www.facebook.com/Curacaotb, Twitter: @CuracaoTravel en Instagram: CuracaoTB.

In samenwerking met Curaçao Toeristen Bureau Europa