Partnerbijdrage
Partnerbijdrage Partnerbijdrage 10 nov 2020 / 17:39 uur

6 redenen om over te stappen op LED verlichting

LED lampen zijn populairder dan ooit. En dat is helemaal niet gek, aangezien deze moderne vorm van verlichting veel voordelen met zich meebrengt. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven stappen massaal over.

Behoor jij nog niet tot deze groep? Dan is het zeker de moeite waard om dit artikel eens door te lezen. Hieronder staan 6 redenen om over te stappen op LED verlichting op een rij.

1. LED verlichting is energiezuinig

Het grootste voordeel van LED verlichting is dat het erg energiezuinig is. In vergelijking met traditionele gloeilampen kan de besparing oplopen tot maar liefst 90 procent! Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook fijn voor je eigen portemonnee. Hoewel een LED lamp relatief duurder is in aanschaf, heb je deze investering door het zuinige verbruik ook zo weer terugverdiend. Bovendien kun je door de populariteit online genoeg goede deals vinden en goedkope verlichting kopen.

2. LED lampen gaan lang mee

Een LED lamp heeft een gemiddelde levensduur van 20.000 uur tot maar liefst 50.000 uur. Even ter vergelijking: de levensduur van een spaarlamp ligt tussen de 5.000 en 10.000 uur en een halogeenlamp gaat vaak slechts 3.000 branduren mee. Dit maakt de investering in LED verlichting dus nog aantrekkelijker.

3. Overstappen op LED is eenvoudig

Traditionele gloeilampen of spaarlampen zijn heel eenvoudig te vervangen voor LED. Je kiest simpelweg voor een E27 LED lamp met een dikke fitting. Deze fittingen komen overeen, waardoor je de lampen er alleen maar uit en in hoeft te draaien. Zo eenvoudig kan het zijn!

Een foto van een LED lamp

4. De lampen hebben geen opwarmtijd

LED lampen branden altijd direct op volle sterkte. In tegenstelling tot spaarlampen en TL buizen hebben ze namelijk geen opwarmtijd. Na het omzetten van de schakelaar kun je direct genieten van goed zicht.

5. LED verlichting is veilig

Heb je je vingers al eens gebrand aan een hete gloeilamp? Dat probleem is bij LED verlichting verleden tijd. Een LED lamp zal namelijk niet heet worden. Dit maakt ze veiliger voor mensen, dieren en kinderen én minder brandgevaarlijk.

6. Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Veel mensen denken dat LED verlichting altijd een felle, koele kleur heeft. Dit is slechts een onterecht vooroordeel. Tegenwoordig zijn LED lampen namelijk verkrijgbaar in allerlei lichtkleuren. Van koel en helder licht of warme sfeerverlichting tot de perfecte middenweg met warmwit. Je kunt LED verlichting dus gebruiken in iedere ruimte. Het komt goed van pas op kantoor, maar het kan ook de sfeermaker zijn in je woonkamer. De keuze is aan jou!

Lees ook: Zó kun je de kinderkamer inrichten met een klein budget

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
6 redenen om over te stappen op LED verlichting
Sluiten