Commerciële redactie
Commerciële redactie Partnerbijdrage 26 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Zó kun je de kinderkamer inrichten met een klein budget

Een nieuwe kinderkamer inrichten hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Het is een kwestie van een creatieve aanpak en net wat meer geduld. De zoektocht naar mooie, praktische én betaalbare spullen zal namelijk iets langer duren. Maar dan heb je ook een geweldig resultaat voor een hele kleine prijs! Hieronder vijf handige tips om binnen het budget te blijven.

Tip 1: Kies voor een neutrale basiskleur

Hoewel we al snel geneigd zijn om een kinderkamer een vrolijke kleur te geven, is het vaak beter om de basis neutraal te houden. De kans is namelijk groot dat jouw kindje binnen een paar jaar al is uitgekeken op een felgekleurde muur. Elke keer een nieuwe pot verf of ander behang aanschaffen, laat de kosten behoorlijk oplopen. Kies daarom liever voor een tijdloze basiskleur en maak het persoonlijk met de accessoires. Denk aan een opvallend vloerkleed, muurstickers die je eenvoudig kunt verwijderen en leuk beddengoed.

Tip 2: Koop een goedkope vloer

Hetzelfde geldt voor de vloer. Zorg ervoor dat deze een tijdloze look heeft en nog jaren mee kan. Een kwalitatieve en onderhoudsvriendelijke vloer zoals vloerbedekking van PVC is een goede keuze. De PVC stroken hebben een handig kliksysteem, zodat je het eenvoudig zelf kunt leggen. Zo bespaar je ook weer op de kosten van een klusjesman of -vrouw. Voor minder dan 25 euro per vierkante meter koop je bij de Kwantum al een mooie PVC-vloer met de uitstraling van echt hout.

Tip 3: Maak gebruik van wat je al hebt

Kijk altijd eerst naar de spullen die je zelf al hebt voordat je iets nieuws aanschaft. Misschien staat er nog een prima kast in de garage die je kunt opknappen. Of ben je zo handig dat je van oud materiaal een compleet nieuw meubelstuk kunt maken. Wees vooral creatief!

Tip 4: Zoek naar mooie tweedehands spullen

Een andere mogelijkheid is om tweedehands te gaan shoppen. Vooral voor meubelstukken pakt dit vaak goed uit. Mensen zetten soms gloednieuwe items te koop voor een hele lage prijs, omdat ze het bijvoorbeeld niet mee willen verhuizen. Ook de kringloopwinkel kan vol verborgen schatten zitten. Neem de tijd om zowel online als offline rond te neuzen.

Tip 5: Kies voor praktische meubels die jaren meegaan

Probeer zo veel mogelijk meubels ‘op de groei’ te kopen. Ben je op zoek naar een nieuwe commode? Koop dan een normale ladekast die je een paar jaar later nog steeds kunt gebruiken als mooie opbergkast. Of koop een groot bureau die je in hoogte kunt verstellen. Hier kunnen de kinderen van de basisschool tot aan de middelbare school nog gebruik van maken. Handig!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zó kun je de kinderkamer inrichten met een klein budget
Sluiten