Partnerbijdrage
Partnerbijdrage Partnerbijdrage 11 okt 2020 / 16:15 uur

Kostenbeheersing tijdens COVID-19 nog belangrijker voor organisaties

Voor organisaties is het zaak te overleven in een dynamische wereld vol verandering. Zeker nu door een steeds verder ontwikkelde automatisering nieuwe technologische ontwikkelingen elkaar steeds sneller afwisselen.

Dit biedt veel kansen voor organisaties, maar ook uitdagingen. Helemaal nu door COVID-19 de toekomst een stuk onzekerder is geworden. Eerdere verwachtingen rond omzet en groei zijn intussen allemaal in de prullenbak beland en het wordt steeds moeilijk een prognose te doen. Wat dus steeds belangrijker lijkt te worden voor organisaties? Kostenbeheersing, om zowel nu als in de toekomst succesvol te zijn.

Kostenbeheersing belangrijk binnen EAM

Een manier om te kijken naar hoe een organisatie maximaal rendement kan behalen en de bedrijfsdoelstellingen kan realiseren, is Enterprise Asset Management (EAM). Een asset is een bedrijfsmiddel dat een waarde vertegenwoordigt voor de organisatie. Hierbij kun je denken aan een gebouw of een machine. EAM heeft als doel om een maximale effectiviteit en levensduur uit assets te halen. Eén van de belangrijkste onderdelen van EAM is het inrichten van een effectief (preventief) onderhoudsprogramma voor de assets.

Binnen asset management wordt er gezocht naar een optimale balans tussen beschikbaarheid (uptime) van assets en de kosten die daaraan verbonden zijn. Er wordt rekening gehouden met veroudering van assets, maar ook de vergrijzing van personeel speelt een rol. Nu met het coronavirus zijn ook nog eens diverse extra voorwaarden verbonden aan het zorgen voor een veilige werkomgeving. De huidige COVID-19-problematiek en de economische gevolgen zullen er tevens voor zorgen dat de focus op kostenbeheersing nog verder toe zal nemen.

Een foto van een motor van een machine

Het EAM trendrapport 2020

Voor managers of ondernemers die zich actief bezighouden met EAM, is het Enterprise Asset Management Trendrapport 2020 erg informatief. Het trendrapport is geschreven op basis van marktonderzoek onder experts binnen het vakgebied, en 250 asset managers in Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. In het rapport zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen het EAM-vakgebied beschreven. De focus ligt hierbij op vijf centrale thema’s: uptime, kostenbeheersing, levensduur van assets, veiligheid en kennis & technologie.

Een ontwikkeling die volgens het rapport steeds vaker te zien is op het gebied van tijd- en kostenbesparing is het gebruik maken van mobiele toepassingen. Uit het onderzoek blijkt verder dat volgens asset managers Big data & Business Intelligence de beste toepasbare technologische ontwikkeling vormen binnen organisaties. Dit speelt ook nog eens een belangrijke rol bij kostenbeheersing, en biedt dus diverse voordelen.

Snel op de hoogte zijn van de laatste trends en inzichten binnen EAM? Scan dan de onderstaande QR-code om het EAM Trendrapport 2020 te lezen.

Een QR-code die je kunt scannen voor meer informatie

Lees ook: Zo maak je de tuin helemaal herfstklaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kostenbeheersing tijdens COVID-19 nog belangrijker voor organisaties
Sluiten