Commerciële redactie
Commerciële redactie Partnerbijdrage 13 okt 2020 / 20:45 uur

Daar is -ie dan toch eindelijk: de iPhone 12

De geruchten gingen al een tijdje en vorige maand zaten de fans in spanning te wachten. Toen ging het feestje nog niet door. Maar nu is het dan toch zover: Apple heeft de iPhone 12 gelanceerd! Eentje met een verrassend design, een verhelderend beeldscherm en – als eerste iPhone – ondersteuning voor 5G.

Iedere keer als Apple een event aankondigt, beginnen fans van de iPhone direct met speculeren. Zou er een nieuwe versie van de smartphone worden geïntroduceerd? Op het event van 15 september bleek daar – toch enigszins teleurstellend – nog geen sprake van.

Maar lang hoefden de Apple-liefhebbers niet te wachten. Dinsdagavond was het raak: de iPhone 12 kreeg het levenslicht te zien! En de Apple-aanhangers worden wederom niet teleurgesteld. De nieuwste iPhone biedt weer een aantal lekkere specs. En je kunt ‘m vanaf 16 oktober al bij KPN bestellen in de pre-order!

Beeldscherm

De iPhone 12 is voorzien van een OLED-beeldscherm. In feite is dit de toekomst van de smartphone, want de verwachting is dat OLED de LCD-schermen uiteindelijk definitief gaat vervangen. OLED staat voor een helder beeldscherm dat contrasten beter weergeeft. Bij OLED, een techniek die ook steeds vaker in de nieuwste televisies wordt gebruikt, is zwart ook echt zwart. Iets dat bij LCD niet het geval is. Hierdoor is het contrast dus sterker en dat is bij games, foto’s en video’s duidelijk te merken. OLED-schermen zijn simpelweg van betere kwaliteit. De schermen van de nieuwste iPhone hebben 460 pixels per inch en dat zorgt voor haarscherpe beelden.

Design

De iPhone 12 verrast met het design. Dat komt omdat deze iPhone platte aluminium zijkanten heeft. Dat maakt het toestel van de zij- en achterkant wat robuuster en doet het denken aan vroegere iPhones. De voorkant is echter beduidend anders, want bestaat vrijwel geheel uit beeldscherm. De toestellen zijn te verkrijgen in de kleuren zwart, wit, rood, groen en blauw.

Een foto van de presentatie van de iPhone 12
Apple’s vice president iPhone Product Marketing Kaiann Drance presenteert de iPhone 12. Foto: AFP / Apple Inc.

Verschillende versies

We hebben het steeds over de iPhone 12, maar feitelijk verschijnen er vier varianten in drie verschillende schermformaten: iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 en iPhone 12 mini.

iPhone 12 geschikt voor 5G

Het thema van het Apple event, Hi, Speed, deed het al vermoeden en inderdaad wordt de iPhone 12 de eerste iPhone met ondersteuning voor het snellere netwerk 5G. De iPhone 12 Mini is volgens Apple zelfs “de kleinste 5G-telefoon ter wereld”. De nieuwe iPhones schakelen overigens automatisch terug van 5G naar 4G als de supersnelheid niet nodig is. Hiermee wordt de batterij gespaard.

Camera

Nieuw bij de camera’s van de nieuwe iPhones is dat de nachtmodus nu niet alleen op de camera’s aan de achterkant zit, maar ook op de selfiecamera. Een optische zoom van 4 keer kan voor spectaculaire foto’s gaan zorgen. Gaaf is ook de LIDAR-sensor naast de camera op de iPhone 12 Pro, die helpt met het inschatten van diepte. Ideaal voor bijvoorbeeld augmented reality.

Pre-order

Voor de iPhone 12 Max Pro pre-order, kun je vanaf 16 oktober bij KPN terecht. Daar kun je ook de andere varianten van de iPhone kopen.

Lees ook: Dit zijn de coronamaatregelen die nu (gaan) gelden op een rij

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Daar is -ie dan toch eindelijk: de iPhone 12
Sluiten