Partnerbijdrage
Partnerbijdrage Partnerbijdrage 25 sep 2020 / 11:00 uur

Spaces Vijzelstraat is de beste flexplek van 2020

Spaces Vijzelstraat in Amsterdam is uitgeroepen tot de beste flexplek van Nederland.

De vakkundige jury van de Nationale Flexplek Test, mede mogelijk gemaakt door ASUS, is na het testen van verschillende flexpleklocaties door heel Nederland tot deze conclusie gekomen. Koffie, WiFi, zitcomfort, bereikbaarheid, kosten, catering, hygiëne: alles werd meegenomen in de zoektocht naar de ideale flexplek.

Een zorgvuldig geselecteerde jury heeft de afgelopen weken talloze flexpleklocaties door heel Nederland getest, op zoek naar de beste flexplek van Nederland. Hierbij werd niet alleen gekeken naar de snelheid van de WiFi en de kwaliteit van de koffie, maar ook naar de bereikbaarheid met OV of auto en de beschikbaarheid van vergaderruimtes. Spaces Vijzelstraat kwam in de categorie ‘flexplek met meerdere vestigingen’ als beste uit de bus en is daarmee de nationale winnaar.

Schoon, rustig en genoeg ruimte

Paul Snijder, social-media creative voor o.a. Bram Krikke, zei over deze locatie: „Wat een ontzettend leuke en relaxte locatie! Ik werd vriendelijk ontvangen en kreeg direct een kleine rondleiding. Het was schoon en rustig en er was genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te houden.”

Met 427 locaties over de hele wereld en 14 locaties in Nederland probeert Spaces overal dynamische werkplekken met een uniek en ondernemend karakter te creëren voor vooruitstrevende denkers, innovators en gamechangers. „Wat een eer”, reageert Martijn Roordink, co-founder van Spaces op het nieuws. „Door Covid-19 hebben werkgevers hun werknemers ‘los moeten laten’ en daardoor hoeven werknemers niet meer elke dag van 9 tot 5 op hetzelfde kantoor te zitten. Dat vinden wij van Spaces een heel goede ontwikkeling en we willen voor deze flexibele werkers een ruimtelijke, huiselijke en creatieve werkomgeving creëren. De slogan van Spaces is niet voor niets ‘Welcome home, oops we meant welcome to work‘,” aldus Roordink.

Spaces Vijzelstraat is de beste flexplek van 2020
Jurylid Ingelise de Vries met een trotse winnaar Martijn Roordink, co-founder van Spaces.

Opkomst van flexplekken

Flexplekken blijven groeien in populariteit. Flexibel werken wordt dan ook steeds toegankelijker door alle mogelijkheden die internet biedt. Medewerkers kunnen overal met elkaar communiceren, documenten met elkaar delen en deze samen bewerken, een videovergadering houden en nog veel meer. Daarbij heeft de coronacrisis Nederland laten zien hoe belangrijk flexibel werken en werken op afstand is. Dit kan door te verhuizen naar een flexplek, bibliotheek of café, óf door een inspirerende thuiswerkplek te creëren. Dit jaar werd daarom niet alleen gezocht naar de beste nationale en lokale flexplek van Nederland, maar ook naar de beste thuiswerkplek. De manier waarop Nederlanders het liefste werken is inzichtelijk gemaakt door de jury van de Nationale Flexplek Test, die zoals altijd weer mede mogelijk is gemaakt door ASUS.

Professioneel, zakelijk en vriendelijk

Spaces Vijzelgracht is niet de enige locatie die dit jaar in de prijzen is gevallen. Ook Banenbranderij in Woerden mag zichzelf de beste flexplek van Nederland noemen, in de categorie ‘lokaal’. Volgens juryleden Tessa Wiegerinck en Wendy van Til (FlexTukkers) was de sfeer hier ongelofelijk goed: professioneel, zakelijk, vriendelijk en laagdrempelig. “Je hoeft alleen maar een consumptie te nuttigen voor het gebruik van de flexplek en als je vervolgens iets nodig hebt, dan geef je dat aan bij de barista en wordt het meteen voor je geregeld of uitgezocht. Het is een bijzondere locatie, want de eigenaresses combineren de flexlocatie met een koffiebar (goede koffie!) en een uitzendbureau.” En wil je even een break? Je zit bij Banenbranderij zowel op loopafstand van een park, als van het bruisende centrum van Woerden.

In samenwerking met ASUS

Reageer op artikel:
Spaces Vijzelstraat is de beste flexplek van 2020
Sluiten