Metro
Metro Partnerbijdrage 20 sep 2020 / 18:59 uur

Gun jezelf nieuw geluk: ook senioren mogen nog daten

Veel mensen die geen partner hebben en ‘alleen’ zijn, zitten niet in die situatie omdat ze daar bewust voor gekozen hebben. In het geval van senioren is het vaak het overlijden van de partner de oorzaak hiervoor. De behoefte aan contact en genegenheid is vaak nog wel aanwezig, maar in veel gevallen accepteren senioren hun lot.

En dat is zonde, want ook senioren mogen nog daten zonder zich daarvoor te hoeven schamen.

Na het overlijden van de partner

Veel senioren krijgen te maken met het overlijden van hun levenspartner. Soms voelt men zich zo verbonden met de overleden partner, dat het voelt als vreemdgaan als een nieuwe relatie wordt aangegaan. Dat is begrijpelijk, maar ook jammer. Hiermee ontzeg je jezelf een kans op nieuw geluk. Iedereen verdient immers een gelukkig oude dag, en als je alleen achterblijft na het overlijden van je partner kan het leven opeens een stuk minder leuk aanvoelen. We leven maar één keer en met dat in het achterhoofd zou het verdrietig zijn als je optimaal van het leven probeert te genieten. In de meeste gevallen zou de overleden partner ook gewild hebben dat zijn of haar nabestaande gelukkig is.

Datingsites

Een probleem dat eigenlijk al ontstaat vanaf het moment dat het ‘werkende’ leven begint, is dat het aanzienlijk moeilijker wordt om nieuwe mensen te ontmoeten waar je spontaan een klik mee krijgt. Waar het werkenden ontbreekt aan tijd, kan het senioren ontbreken aan mobiliteit en energie om nog actief de deur uit te gaan. Juist voor mensen die weinig nieuwe mensen ontmoeten, zijn datingsites ontworpen. Het is dan ook jammer dat daar nog enigszins een stigma op ligt, want ze kunnen een ingang tot waardevolle relaties bieden. Voor senioren is het technische aspect van zo’n website soms afschrikwekkend. Daarom is goed om te weten dat er speciale datingsites voor 50-plussers en senioren bestaan, die zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn ingericht.

Een foto van een oudere man met bloemen, klaar om te daten

Intimiteit

Daten hoeft niet per se te leiden tot intimiteit. Niet iedereen heeft daar later in het leven nog veel behoefte aan, en een fijne vriendschap of platonische relatie kan ook een hoop plezier en geluk bieden. Uiteindelijk gaat het immers om samenzijn en het leven delen. Maar er is ook niets mis mee om nog wél te verlangen naar intimiteit. Dat is immers iets wat het leven extra leuk kan maken. Mannen op hogere leeftijd schuwen mogelijk intimiteit omdat het lichaam daar niet meer voldoende voor meewerkt. Dat is in sommige gevallen onnodig. Met behulp van Viagra kan er opeens veel meer mogelijk zijn; en waarom zou je jezelf dat genoegen ontnemen?

Senioren die behoefte hebben aan contact, genegenheid en intimiteit hoeven zich nergens voor te schamen. Weet je zelf niet hoe je het beginnen met daten moet aanpakken? Vraag iemand met meer verstand van computers om je te helpen actief te worden op een datingsite. Gun jezelf nieuw geluk, ook op oudere leeftijd.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Metro)

Lees ook: Als ondernemer je tijd zo efficiënt mogelijk indelen: 5 tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gun jezelf nieuw geluk: ook senioren mogen nog daten
Sluiten