Geef je thuiskantoor een luxe update

Thuiswerken is voor velen ondertussen eerder regel dan uitzondering. Hoewel je de eerste weken of maanden nog prima kon werken aan de keukentafel, is er nu behoefte aan een echte werkplek: een thuiskantoor. Een aparte ruimte of hoek in de kamer waar je ongestoord aan de slag kunt gaan. Hieronder lees je hoe je jouw nieuwe thuiskantoor (of studiekamer) een luxe update kunt geven.

Ergonomische bureaustoel

Neem geen genoegen met een eetkamerstoel of – nog erger – een krukje. Zeker als je lange dagen maakt, is een ergonomische bureaustoel noodzakelijk. Hiermee kun je veel nek- en rugklachten voorkomen. Is een nieuwe ergonomische stoel te duur? Kijk dan naar tweedehands opties of zoek naar een passende oplossing samen met je werkgever.

Verstelbaar bureau

Een verstelbaar bureau is niet noodzakelijk, maar wel een luxe toevoeging waar je veel plezier van hebt. Een zit-sta bureau die je helemaal omhoog kunt zetten zou de allerbeste optie zijn. Staand werken is goed voor je lichaam en zorgt voor een aangename afwisseling. Een verstelbaar werkstation voor je laptop is ook een prima alternatief voor een betere houding.

Verlichting en raamdecoratie

Licht heeft een grote invloed op je gemoedstoestand en concentratievermogen. Zorg er daarom voor dat er genoeg heldere verlichting aanwezig is. Kies voor lampen met een neutrale lichtkleur. Een hele warme tint is sfeervol, maar niet handig tijdens het werken. Koel en te fel licht is onaangenaam aan de ogen en kan zelfs hoofdpijn veroorzaken. Koop daarnaast de juiste raamdecoratie voor in je thuiskantoor.

Jaloezieën zijn bijvoorbeeld erg geschikt om de lichtinval mee te regelen. Zo kun je de felle zonnestralen tegenhouden en tegelijkertijd daglicht binnenlaten. Voor een luxe uitstraling kies je voor raamdecoratie van een natuurlijk of stijlvol materiaal. Houten jaloezieën geven de kantoorruimte direct een fijne sfeer! Bij raambekleding-specialist Doe Het Budget kun je jaloezieën en andere raamdecoratie helemaal naar wens personaliseren.

Professioneel opbergsysteem

Als je voor een lange periode thuis werkt, zal je ook meer opbergruimte nodig hebben. Laat belangrijke papieren en spullen daarom niet rondslingeren. Koop een grote kast en pak het net zo professioneel aan als in een echte kantoorruimte. Bedenk een handig opbergsysteem en houd het overzichtelijk. Een opgeruimd thuiskantoor is niet alleen functioneel, maar oogt ook veel luxer.

Geef je thuiskantoor een luxe update

Stijlvolle decoratie

Voeg tot slot stijlvolle en persoonlijke decoratie toe. Het thuiskantoor moet namelijk ook een aangename plek zijn om je tijd door te brengen. Zet een paar grote kamerplanten neer, hang inspirerende foto’s aan de muur en koop gerust wat luxe bureau accessoires.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geef je thuiskantoor een luxe update
Sluiten