Partnerbijdrage
Partnerbijdrage Partnerbijdrage 29 sep 2020 / 14:52 uur

4 onmisbare zaken voor een personal trainer

In de huidige wereld worden sportiviteit en gezondheid steeds belangrijker gevonden. Daarnaast zijn mensen bewust of onbewust toch veel bezig met hoe ze er uit zien. Dat levert potentieel werk op voor personal trainers, die daar prima op kunnen inspelen.

Zie jij het beroep van personal trainer ook wel zitten? Hier zijn vier zaken die onmisbaar zijn voor een personal trainer.

Mond-tot-mond reclame

Personal trainer is geen beschermd beroep. Dat betekent dat iedereen – ook zonder opleiding – zich personal trainer kan noemen. Om je te onderscheiden, helpt het dan ook zeker om zelf wél de relevante diploma’s te behalen. Maar om nieuwe klanten te vinden, zijn tevreden klanten noodzakelijk. Een personal trainer vindt immers veelal nieuwe klanten door mond-tot-mond reclame doorgegeven door enthousiaste klanten. Alle reden dus om je volledig in te zetten om klanten enthousiast te maken over jouw diensten.

Kleding die sportief, comfortabel en presentabel is

Hoewel een personal trainer zelf tijdens een werkdag niet veel aan het sporten is, moet je natuurlijk wel vaak dingen voordoen. Mensen verwachten bovendien van een personal trainer dat hij of zij er sportief en gezond uit ziet. Hoe moet je anders jouw klanten motiveren om dat doel na te streven? Maar daarnaast is het ook zo dat je vaak van locatie naar locatie gaat op een werkdag, en dat je dus ook over straat moet. Een voorbeeld van sportieve kleding die niet alleen comfortabel zit maar ook modieus is, zijn de trainingspakken van Banlieue.

Sportieve schoenen voor binnen én buiten

Binnensport en buitensport vraagt niet per se om hetzelfde schoeisel. Een actieve hardloopsessie in de buitenlucht vraagt om een ander paar schoenen dan een training in de sportschool waar je vooral jouw klant helpt met de juiste bewegingen maken bij zijn of haar oefeningen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens zo dat je schoenen die je buiten draagt niet binnen in een sportschool of sportzaal mag dragen, dus de meeste personal trainers zullen twee verschillende paren schoenen nodig hebben.

4 onmisbare zaken voor een personal trainer

Motiverende muziek

Motiverende woorden van een personal trainer zijn natuurlijk een klein onderdeel van de oefeningen, maar muziek speelt ook een grote rol. Door het gebruiken van muziek kunnen jouw klanten gemakkelijker een bepaald tempo oppikken dat jij wilt zien voor een oefening en dit ook vasthouden. Een handige gadget daarbij is een kleine draagbare muziekinstallatie of speaker met een accu of batterijen die jij aan je telefoon kunt koppelen. Zo kun je ook in de buitenlucht jouw klanten blijven inspireren en motiveren om net dat stapje verder te zetten in hun trainingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 onmisbare zaken voor een personal trainer
Sluiten