Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Partnerbijdrage 4 jul 2019 / 11:41 uur

Raoul gaat nooit zonder oordoppen op pad

Ze helpen je langer te feesten, zorgen dat je je vrienden beter kan verstaan en voorkomen gehoorschade: oordoppen met muziekfilter. Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen deze doppen. Zo ook Raoul Hatting (27) uit Venlo, een van de ambassadeurs van de Plug in Party on Movement. In dit interview legt hij het belang van het dragen van oordoppen met muziekfilter uit.

Raoul, waarom ben jij oordoppen met muziekfilter gaan dragen?

Omdat muziek luisteren een van mijn favoriete hobby’s is en ik hier nog mijn hele leven van wil genieten. Ik wil voorkomen dat ik over een aantal jaar met oorsuizen of tinnitus thuis zit en nooit meer met plezier naar een concert, festival of clubnacht kan gaan.

Waarom vind jij dat anderen ook oordoppen moeten dragen?

Omdat je gehoor een van de meest kwetsbare organen is. Als de schade eenmaal is aangericht, dan is het niet meer te herstellen. Je weet pas wat je mist als het er niet is.

Wat vind jij het grote voordeel van oordoppen dragen met muziekfilter?

Je merkt niet dat je ze in hebt – zo fijn zitten ze – en de geluidskwaliteit blijft behouden. Je kunt gewoon normaal praten met je vrienden in plaats van te moeten schreeuwen.

Tot slot, waarom heb je besloten jezelf aan te melden voor de Plug in Party on Movement?

Omdat ik zie dat te weinig mensen op de dansvloer gehoorbescherming dragen. Op die manier heb je straks een hele generatie muziekliefhebbers die niet meer kunnen genieten van het mooiste wat er is: muziek. Dit zou ik zelf verschrikkelijk vinden dus waarom niet alles er aan doen om anderen deze ellende te besparen?

De Plug in Party on Movement

De Plug in Party on Movement wil het dragen van oordoppen met muziekfilter ‘normaal’ maken. De movement is een initiatief van het convenant I Love My Ears. Wil je meer weten over het gebruik van oordoppen, gezond gehoor of lezen waarom andere ambassadeurs oordoppen – uiteraard met muziekfilter! – dragen? Kijk dan op de website van de movement en vind alle informatie: pluginpartyon.nl. Ook kan je Raoul supporten als ambassadeur via zijn persoonlijke profiel.

In samenwerking met VeiligheidNL

Reageer op artikel:
Raoul gaat nooit zonder oordoppen op pad
Sluiten