Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Partnerbijdrage 6 jul 2019 / 18:08 uur

Myrna gaat nooit zonder oordoppen op pad

Ze helpen je langer te feesten, zorgen dat je je vrienden beter kan verstaan en voorkomen gehoorschade: oordoppen met muziekfilter. Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen deze doppen. Zo ook Myrna Hendrickx (21) uit Arnhem, een van de ambassadeurs van de Plug in Party on Movement. In dit interview legt zij het belang van het dragen van oordoppen met muziekfilter uit.

Myrna, waarom ben jij oordoppen met muziekfilter gaan dragen?

Toen ik net begon met naar concerten gaan (2012/2013), wist ik niet dat mensen dat deden eigenlijk. Ik was jong en eigenwijs, waardoor ik helaas toch wel wat gehoorschade heb opgelopen. Ik hou ontzettend veel van concerten en omdat ik hier nog erg lang van wil genieten, heb ik besloten om oordoppen te gaan dragen.

Waarom vind jij dat anderen ook oordoppen moeten dragen?

Het is zo jammer als je op latere leeftijd niet meer op dezelfde manier van geluid zou kunnen genieten zoals nu. Voorkom gehoorschade en draag oordoppen!

Wat vind jij het grote voordeel van oordoppen dragen met muziekfilter?

Naast dat ik de mensen om me heen een beetje kan uitzetten, heb ik het gevoel dat ik nog meer van de muziek kan genieten. Er is geen afleiding meer buiten de muziek om.

Tot slot, waarom heb je besloten jezelf aan te melden voor de Plug in Party on Movement?

Ik heb zelf de fout lang genoeg gemaakt en daar heb ik van geleerd. Ik wil dus dat mensen kunnen leren van mijn fouten en zorgen dat ze zelf geen gehoorschade oplopen.

De Plug in Party on Movement

De Plug in Party on Movement wil het dragen van oordoppen met muziekfilter ‘normaal’ maken. De movement is een initiatief van het convenant I Love My Ears. Wil je meer weten over het gebruik van oordoppen, gezond gehoor of lezen waarom andere ambassadeurs oordoppen – uiteraard met muziekfilter! – dragen? Kijk dan op de website van de movement en vind alle informatie: pluginpartyon.nl. Ook kan je Myrna supporten als ambassadeur via haar persoonlijke profiel.

In samenwerking met VeiligheidNL

Reageer op artikel:
Myrna gaat nooit zonder oordoppen op pad
Sluiten