dbroekhof
dbroekhof Partnerbijdrage 11 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Kies een baan in lijn met je studie

“Ik wilde architect worden. Eigenlijk al zo lang als ik me kan herinneren. In dat licht is het dus weinig verrassend dat ik op de TU Eindhoven een bachelor Bouwkunde en de masters Architecture en Urban Design and Planning heb gevolgd. Maar ja, wat daarna? Hoe vind je die baan die het beste bij jou past?

Om me daarin te verdiepen, bezocht ik kort voor mijn afstuderen het Techniek Bedrijven Evenement. Een goede manier om je te oriënteren op welke banen en bedrijven er zoal te vinden zijn. Als stedenbouwkundig ontwerper kun je namelijk alsnog alle kanten op: je kunt bij een gemeente terecht, een woningcorporatie, een adviesbureau; noem maar op.

Uiteindelijk had ik twee reële opties: een aanbod voor een traineeship bij een grote gemeente en een startersbaan bij een adviesbureau. Liever wilde ik echter gaan voor een baan die meer in lijn ligt met mijn studie. Dus toen ik via mijn eigen netwerk op gesprek werd gevraagd bij stedenbouwkundigbureau Urhahn, besloot ik die mogelijkheid aan te grijpen. Met succes, vrijwel direct na mijn afstuderen kon ik er beginnen. Voor mij was dat de juiste keuze. Het is een afwisselde, uitdagende baan in een branche die weer volop groeiende is.

Mijn tips voor andere studenten: zoek in de breedte. Solliciteer niet vijf keer op een soortgelijke functie, maar ook eens op een heel andere baan. En begin je al vroeg te oriënteren. Het nog tijdens je studie bezoeken van netwerkbijeenkomsten zoals het Techniek Bedrijven Evenement helpen daarbij. Want wanneer je daar pas ná je afstuderen mee begint, ben je eigenlijk te laat.”

Naam: Wendy van Kessel (26)
Studeerde: Bachelor Bouwkunde, Masters Architecture en Urband Design and Planning
Universiteit: TU Eindhoven
Werkt nu bij: Urhahn, stedenbouw en strategie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kies een baan in lijn met je studie
Sluiten