'Bacon is net zo kankerverwekkend als roken'

23 oktober 2015 om 08:10 door Carmen Dorlo
'Bacon is net zo kankerverwekkend als roken'

Het eten van bacon, burgers en worsten is kankerverwekkend, aldus leiders van de Wereldgezondheidsorganisatie. 'Bewerkt' vlees, vlees waar conserveringsmiddelen aan toe zijn gevoegd, zou even schadelijk zijn voor het lichaam als roken en asbest.

Lees ook: 'Kunstgras is kankerverwekkend'

De Wereldgezondheidsorganisatie gaat het geconserveerde vlees toevoegen aan de lijst met kankerverwekkende middelen. Het is zo gevaarlijk omdat de conserveringsmiddelen in het vlees het niveau van kankerverwekkende stoffen kunnen verhogen. Eerder werd al gezegd dat men gemiddeld niet meer dan 20 gram bewerkt vlees per dag mag eten (een klein stukje bacon).

Schok

De bevindingen van de WHO (World Health Organisation), die maandag volgens een bron van Daily Mail bekend worden gemaakt, zullen voor een schok zorgen. Er is een kans dat er nieuwe dieetvoorschriften komen en waarschuwingsstickers op verpakkingen van bacon.

Het bewerkt vlees komt samen met alcohol, asbest, sigaretten en rattengif op de lijst met kankerverwekkende producten te staan. Voorbeelden van bewerkt vlees zijn ham, bacon, pastrami, salami, hotdogs, burgers en worsten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!