Een ode aan hippe moeders

14 juli 2014 om 09:59 door Gast
Een ode aan hippe moeders

Een kort, pittig kapsel - en dan het liefst met van die uitdagende highlights of een lik paarse verf aan de onderkant van de piekerige pluk -, een flitsende bril met een uitdagende kleur zoals rood, het minimale aan make-up (maar wel mascara want dat is vrouwelijk!), een hip sjaaltje met een leuke print, een wit T-shirt met een schreeuwerige bedrukking van een tijger, die gouden glinsterende strepen heeft en van die moderne sneakers om de look af te maken.

Deze hippe moeders zijn bij allen wel bekend. Ze vallen in de leeftijdscategorie van veertig plus en zijn er achtergekomen dat, nu de ''kids'' wat ouder zijn, ze hip moeten worden. Immers mogen kinderen zich niet schamen voor hun oubollige ouders en daarom vermijden de hippe moeders dat door hip te zijn. Een andere reden om een hippe moeder te worden, is dat ze hun ware ik eindelijk, na jaren huisvrouw te zijn geweest, hebben gevonden. Die ware ik is dan wel wat jonger dan hun geboorteakte beweert. Ze proberen zich aan te passen aan de moderne jeugd door af en toe wat hedendaagse, hippe woorden in hun taalgebruik te gooien, zoals chill, cool, nice. Toch slagen ze op een of andere manier erin om die moderne, vaak Engelse woorden op een verkeerde manier uit te spreken (waardoor de kids zich alsnog schamen). Maar op de werkvloer, meestal administratief medewerkster of thuisverzorgster, verbazen ze iedereen met deze woorden.

Bondig worden hippe moeders als "lekker gek" beschreven - hoewel ze dit ontkennen want als je normaal doet, doe je al gek genoeg(!). Om eerlijk te zijn, heb ik mij altijd negatief over deze leuke dames uitgelaten. Elke dag in de stad, op het station of in de supermarkt kom ik wel zo'n hippe moeder tegen. Soms is ze vergezeld door de kids, soms door de man, die trots is op zijn hippe vrouw maar zelf niet aan het fenomeen "hip" meedoet. Uiteindelijk ben ik er achtergekomen dat ik elke keer opnieuw keer gefascineerd raak door hippe moeders.

Mijn denkbeeldige fotocamera heb ik altijd in de aanslag om de laatste trends van de hippe moeders vast te leggen. Ik zou graag in hun hoofd willen kruipen. Denken ze hip? Voelen ze zich hip? Of doen ze alleen maar hip? Mijn negatieve uitlatingen over de hippe moeders vloeiden voort uit onbegrip. Langzamerhand ben ik me echter meer en meer gaan verdiepen in deze bijzondere figuren en nu begin ik hen steeds meer te begrijpen, of liever gezegd, proberen te gaan begrijpen. Het blijven namelijk lekker gekke types die altijd iets onbegrijpelijks blijven houden. Daarom wil ik hierbij een ode brengen aan de hippe moeders… omdat ze lekker gek zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!