Respect voor NS

30 april 2014 om 08:26 door Bianca Brasser
Respect voor NS

Het NS-personeel heeft behoorlijk wat te verduren en daarom is het tijd voor een hart onder de riem, zo vindt de 19-jarige Melvin Bakker. Hij richtte een week geleden de website respectvoorns.nl op. Een platform waar mensen bedankjes en leuke verhalen kunnen achterlaten voor NS-personeel.

Heeft het personeel van NS hier behoefte aan?
Ja, naar mijn mening wel. Ik zie geregeld mensen tekeer gaan in de trein tegen personeel of ze schoppen tegen de trein, omdat ze zelf te laat zijn. Als dingen wel goed gaan, horen bijvoorbeeld conducteurs dat niet. Terwijl een buschauffeur wel vaak wordt bedankt bij het uitstappen.

Nu een week online, al veel bedankjes binnen?
Het begint te lopen. De teller staat nu op 14 bedankjes en tien ingezonden leuke verhalen.

Wat zijn dat voor verhalen?
Bijvoorbeeld van een vrouw die per ongeluk in een intercity was gestapt, terwijl ze de stoptrein moest hebben. Het ging om de laatste trein van die dag. De conducteur heeft toen speciaal voor haar de trein laten stoppen op het station waar zij er uit moest.

En leest het NS-personeel dit?
Ja, we hebben al verschillende mailtjes van personeel dat ons weer bedankt voor de site.

Gesponsord door…?
Niet door NS hoor. Dit is echt een eigen initiatief. Uiteindelijk willen we de verhalen bundelen en hier verhalen van NS-personeel bijvoegen en dit in boekvorm aanbieden aan NS.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!