Lezerscolumn: Twarrel, scharrel en kwarrel

Foto van 'Gewndy Richard'

Bijna al mijn vrienden zijn jonger dan ik. Geen probleem. Mijn babyface en mijn jonge geest zijn mijn redding. Op een feestje voor studenten in Delft val ik niet op als 31-er. Totdat er studentenjargon wordt gesproken.

Als ik vraag waar ik na het feestje kan crashen, biedt een vriend aan dat ik wel in zijn bed mag. Tenzij zijn kwarrel blijft logeren.“Oh natuurlijk, je kwarrel”, zeg ik alsof ik begrijp wat hij bedoelt. Hij ziet aan mijn blik dat dit niet het geval is. “Kwarrel staat voor kwalitatieve scharrel. We hebben regelmatig seks, voor de rest niks, maar er is potentie tot meer.” Hij vertelt het bloedserieus, maar ik schiet in de lach. Gradaties in scharrelen. Tsja, je bent nooit te oud om te leren.

Mijn onwetendheid triggert hem. “Gwen! Heb je ook nog nooit van een twarrel gehoord?” Een twarrel? Uh nee, ik heb geen flauw idee. Even krijg ik het idee alsof ik onder een steen heb geleefd, maar dit is gewoon een typisch gevalletje generatiekloof. Maar ik wil meer weten!

Een twarrel blijkt een twijfelachtige scharrel. Op het moment dat je elkaar vaker ‘regelt’ – als in zoenen/vozen/etc. – ben je geupgrade tot scharrel. Niet bij wibraseks, want een kwalitatief slechte one night stand leidt uiteraard tot niets. Wanneer je meer van elkaar wil dan alleen seks, maar niet toe bent aan de volgende stap, word je elkaars kwarrel. Dan heb je een hall pass om ‘vreemd’ te gaan. En als je exclusiviteit wilt krijg je een relatie. Toch? Hoho, zo snel gaat dat niet in studentenland. Dan heb je eerst nog de proeftijd. De prela. Als in pre-relatie. Even oefenen. Totdat je definitief hebt besloten dat je elkaar leuk genoeg vindt voor een rela. Het eindstation. De relatie.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Bijna voel ik me oud. Vroeger was alles anders. Dan vroeg je verkering. Dan zei je ja en dan was het leuk zolang het leuk was. En anders maakte je het uit. Allemaal zonder teveel drama, issues en benamingen van de verschillende fases. Toch vind ik het wel grappig hoe dingen veranderen. En die generatiekloof neem ik wel voor lief. Hoe bedoel je ‘op een oude fiets moet je het leren’? Die nieuwe fietsen van tegenwoordig vinden het wiel zelf wel uit. Maar… Je bent zo oud als je je voelt. You don’t stop having fun when you get old. You get old when you stop having fun!


Views

5

RSS

Foto van 'Metro'

RSS Metronieuws.nl

Wil je Metronieuws volgen via RSS? Dat kan!


Views

1

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

200+

Camera videoDe Oranjefandag bij de KNVB in Zeist

ANP/ Tonny Vilhena duelleert met een jonge fan.

Foto van 'Kasper Hermans'

Dichter bij hun helden konden ze niet komen. Een paar duizend jongens en meisjes tussen de zes en de zestien meldden zich zaterdag op de fandag van het Nederlands elftal bij de KNVB in Zeist.

Onder andere Quincy Promes, Memphis Depay, Bas Dost van de A-internationals waren aanwezig. Ook veel Oranjeleeuwinnen, futsallers en paralympiërs lieten zich zien.


Views

0

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

51

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Camera videoMetro's Treinvlog (2): Vertraging kan ook leuk zijn!

Foto van 'Metro'

Een paar weken geleden riep Metro vloggers op zich aan te melden om hun treinleven in beeld te brengen. Deze week is het de beurt aan de 20-jarige Selina. Daarmee volgt ze Desiree op en bracht haar weekje treinen voor ons in beeld.

Wil je ook graag je treinweek vloggen voor Metro? Stuur dan je naam, telefoonnummer en reistraject naar j.van.der.hoeven@tmg.nl.

Bekijk hieronder de vlog van Desiree terug!


like
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

36

Win een reis naar Londen

Foto van 'Metro'

Je hebt het meisje in de trein gespot en maakt daarom kans op een dagtrip naar Londen met twee personen. Je reist per superferry van Stena Line inclusief 2-persoons binnenhut aan boord en treinkaartjes naar het centrum van de stad. Zowel op de heenreis als de terugreis overnacht je aan boord. Vul hieronder je gegevens in en maak kans!

Deze reis wordt aangeboden door Stena Line (www.stenaline.nl)

DEZE ACTIE IS GESLOTEN.


Views

0

Likeability of 5

Win een reis naar Londen

Foto van 'Metro'

Je hebt het meisje in de trein gespot en maakt daarom kans op een dagtrip naar Londen met twee personen. Je reist per superferry van Stena Line inclusief 2-persoons binnenhut aan boord en treinkaartjes naar het centrum van de stad. Zowel op de heenreis als de terugreis overnacht je aan boord. Vul hieronder je gegevens in en maak kans!

Deze reis wordt aangeboden door Stena Line (www.stenaline.nl)


like
user_24fceed530e21d1c377531dd6ebdf570feaad32a_avatar

Views

0