Lars van der Werf
Lars van der Werf Opinie 17 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Vanaf vandaag

Good words, good thoughts, good deeds.

Het is de boodschap die het Zoroastrisme verkondigt. Ik wist dat niet, ik had nog nooit van het Zoroastrisme gehoord, totdat ik vorige week de film Bohemian Rhapsody zag. De veelbesproken en terecht zeer bejubelde film over Queen en in het speciaal de betoverende en briljante voorman Freddie Mercury.

In de film probeert de vader van Freddie hem juist die boodschap bij te brengen, vanuit zijn Zoroastrisme, en Freddie neemt die boodschap uiteindelijk, maar eigenlijk al zijn hele leven, zonder dat hij het wist, ter harte. Naast dat ik het niet droog heb gehouden tijdens die film (ga er absoluut heen, als je nog niet geweest bent), stapte ik de bioscoop uit met hernieuwde levensvreugde. Goede woorden, goede gedachten en goede daden. Ja.

Daar voor de bioscoop dacht ik bij mezelf dat ik wil daar nog iets aan toe wilde voegen. Ik kan namelijk erg genieten als iemand anders ergens gelukkig van wordt. Goeds verspreiden en genieten van dat andere mensen daar gelukkig van worden. Dan is de cirkel rond. Eigenlijk vond ik dat allemaal altijd al en probeer ik daar altijd al naar te handelen, maar ik had het nooit eerder zo helder op een rijtje.

Zo net voor kerst duikt overal weer de gedachte op dat we meer van elkaar zouden moeten houden, elkaar meer moeten geven en vredelievender met elkaar om moeten gaan. En elke keer lijkt dat in januari weer op grote schaal vergeten te zijn. In de tijden van al die boze gele hesjes, agressieve discussies en weet ik al niet meer, is het misschien goed om met iedereen méér aan ‘good words, good thoughts, good deeds’ te doen en daar gewoon van te genieten. Vanaf vandaag al. Schouderklopjes, lieve cadeautjes aan elkaar om niets, zomaar een glimlach, een compliment aan iemand, een kaartje met iets liefs erop versturen, bloemen meenemen voor je moeder. Van die simpele dingen en dan blij zijn met dat andere mensen daar blij van worden. Laten we dat doen. Dat is het begin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.