Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 20 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Islamitisch stemvee met IS-paspoorten

Wonderbaarlijk klein gebleven, het nieuws dat SP, PvdA en GroenLinks in Rotterdam gaan samenwerken met het filiaal van de Moslimbroederschap NIDA. Alsof het geen nieuws is dat SP, PvdA en GroenLinks nu zó brutaal zijn de islamisering van Nederland zonder enige schroom na te streven. MSM mogen erin trappen, kunnen de betekenis en uitvoering ervan bagatelliseren, maar dat de Rotterdammer een duidelijke keuze heeft tussen islamisering of leefbaar, lijkt me evident. Maar islamisering is natuurlijk geen issue, hou ‘es op zeg met dat gedemoniseer! Dat kunnen anderen op het Mediapark stukken beter.

Vandaar dat ook het nieuws dat er dertig asielzoekers met een IS-paspoort rondlopen in Nederland niet is opgepakt. De stakende Transavia-piloten hebben prioriteit, want jeetje zeg, je zou maar niet op vakantie kunnen omdat de piloten betere arbeidsvoorwaarden willen. Korte termijn kortzichtigheid versus lange termijn haren uit je kop trekken. Nou ja, niets nieuws onder de zon, we zijn er goed in. Maar toch hé? Dertig asielzoekers met een IS-paspoort in Nederland. Als dat bekend is, dan zou je denken dat die mensen linea recta opgepakt en op een boot gezet worden, richting de kust waar ze zijn opgestapt?

Nee. Niet in Nederland.

In Nederland constateren we feiten, analyseren we ze om vervolgens tot de conclusie te komen dat het feiten zijn waar we mee moeten leven. Niets aan de hand, loop maar door. Het zijn er namelijk ‘maar’ rond de dertig die een paspoort hebben dat ‘vermoedelijk’ wordt gebruikt door IS of andere terreurgroepen. En een vermoeden is geen feit, hè? Eerst de misdaad plegen please, dan kunnen we maatregelen treffen.

Want de verklaringen van de ‘asielzoekers’ zijn ‘plausibel’. Gekregen van familie, verstrekt door de autoriteiten. Jullie ooit een paspoort van familie gekregen? Of van een autoriteit in een oorlogsgebied waar niemand weet wie de autoriteit is? Dat soortgelijke paspoorten zijn gevonden bij degenen die de aanslagen in Parijs pleegden, is uiteraard een vervelende bijkomstigheid. Voorkomen is beter dan genezen zou je denken, maar in ontwikkelde samenlevingen als de onze, hoeven de goeden niet te lijden onder de kwaden. Dat onder die goeden vooral 17 miljoen Nederlanders zitten, boeit niemand. „De autoriteiten hebben te weinig in handen om deze mensen op te pakken”, heet het. Als je dan ook nog ‘ns leest dat deze mensen al verblijfsvergunningen hebben gekregen en er ‘geen grond’ is om die in te trekken, vraag je je werkelijk af om wie het nou gaat in Nederland. Om onze bescherming? Of van hen die zijn ‘gevlucht’ maar van wie we dat niet zeker weten? Tot slot de laatste fuck up: ook het bezitten van een gestolen paspoort heeft geen gevolgen; 63 procent van de asielzoekers komt immers Nederland binnen zonder geldig identiteitsbewijs.

Nee, het is logisch dat de Rotterdamse SP, GroenLinks en PvdA samengaan met Nida, de ‘partij’ die baat heeft bij meer meer meer geïmporteerd stemvee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.