Erik Jonk
Erik Jonk Opinie 14 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Deurbeleid Zwarte Cross gruwelijk herzien

Lieve pelgrims, in mijn jaarlijkse column deze maal geen lieve enthousiasmerende boodschap, maar een paar spijkerharde servicemededelingen voor de Zwarte Cross 2015. Wegens de alsmaar toenemende bezoekersaantallen (185.000 in 2014) ben ik nu in de luxepositie om iets kritischer te zijn op mijn publiek. Ja, jij dus! Kortom, het deurbeleid wordt gruwelijk herzien. Niet meer ‘iedereen hoort erbij’, ‘alles kump goed’, ‘viva vetzucht’ en ‘love, peace and harmony’, maar een kille prestatienorm en snoeihard aftikken.

Onmundig grappig

De eerste maatregel betreft de campingbezoekers. Bij binnenkomst test een leger van onmundig grappige campingburgemeesters het humorgevoel van elke campinggast. Beheers je de weledele kunst van het sprekken en ligt de bewuste campingburgemeester in het gras te boekslagen van het lachen? Gefeliciteerd, huppel richting het walhalla en beleef vier fantastische dagen in de Achterhoekse zon. Valt een stalen gezicht je ten deel? Zeg maar dag met je handje. Veel plezier bij één of ander muf pretpark, knotjesfestival of het casino. Hey ho, ajoooo!

Lees ook: Tante Rikies column van 2 jaar geleden.

Voor de dagbezoekers is de obesitax van kracht. Hoe werkt dit? Bij de hoofdingang staat een weegbrug. Elke bezoeker wordt gewogen en betaalt een extra toeslag op basis van zijn/haar gewicht. Maar Tante Rikie, dat meent u toch zeker niet? Jawel, vetnek! Hoe omvangrijker de mens hoe groter de belasting voor het sappige gras en hoe sneller de beschikbare ruimte afneemt vanwege de extra kubieke centimeters pens. Jas je vakantiegeld er dus nog niet te snel doorheen knastafari!

Chille glossy

Voel je je aangesproken? Mooi! Kom van die bank af, want er is werk aan de winkel! Schaaf je gevoel voor humor rap bij. Hoe? Volg mijn hilarische Instagram- en Facebookpagina en trek mijn vet chille glossy Harder! op 22 mei uit het schap van je favoriete supermarkt of boekenwinkel. Strookt je budget niet met je hoeveelheid buikspek? Schrijf je in voor de Demonstratieklasse (www.amnesty.nl/zwarte-cross) en loop met je protestbord alvast dagelijks je scheve dorp, schimmige buitenwijk of gesloten inrichting plat. Het hysterisch schreeuwen van de leus ‘kom van die bank af!’ kan helpen bij het verbranden van die laatste smaltplakjes. Hey ho, let’s go!

https://www.youtube.com/watch?v=p4hrk5VfhoE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.