Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 10 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Recht op kinderen krijgen: grote onzin

Wie denkt dat schrijven over moslims en de islam gevaarlijk is, moet eens buurten bij columnisten. Het gevaarlijkste onderwerp in Nederland zijn kinderen. Andermans kinderen. Waag het niet om als vrouw met een ongebruikte baarmoeder te schrijven over kinderen, opvoeden en het ouderschap; de ontslageisen die binnenkomen bij hoofd-redacteuren doen de inbox op tilt slaan.

Want iedereen heeft het recht om kinderen te krijgen. Ook tweeverdieners, geen-verdieners, zwakbegaafden, artsen en andere professionals die met hun patiënten of cliënten getrouwd zijn. Jammer voor de geboren kindjes maar ouders hoeven geen diploma te hebben, geen inkomsten en ook geen verstand om een ‘mini-me’ te produceren. Niemand die zich afvraagt of een zwangere wel in staat is om voor een kind te zorgen, niemand die het lef heeft om te beweren dat een baby’tje wel iets meer dan liefde nodig heeft – als er al sprake is van liefde.

Dus toen gistermiddag Cees de Groot, oud-kinderrechter en oud-vicevoorzitter van de Rechtbank in Rotterdam, bij EenVandaag pleitte voor gedwongen sterilisatie van vrouwen, ging de radio spontaan harder. De casus sprak voor zich: een prostituee die continu zwanger raakte omdat haar klanten geil werden van sex met een zwangere vrouw, zou gedwongen gesteriliseerd moeten worden. Haar eerdere kinderen, verwekt door klanten, waren al uit huis geplaatst maar ja, niemand die een hoer belemmert om nog een kind te verwekken dat hoppa rechtstreeks vanuit de OK uit huis geplaatst zou worden. Prima vond de vrouw. Dan kon ze weer zo snel mogelijk zwanger raken. Niet zo prima, vond Cees de Groot. En het lef had om dat hardop op de radio uit te spreken.

Hij kon zeker tien gevallen opnoemen waarin gedwongen sterilisatie zou moeten plaatsvinden. Tien is natuurlijk niets, geen aantal waar kinderen mee geholpen zijn. Maar het is een begin. Wat vrijwel iedereen die aan kinderen begint vergeet, is dat kinderen hulpbehoevende wezens zijn die van alles doen met een verstandig persoon. Kinderen drijven hun ouders vooral tot waanzin omdat ze nu eenmaal niet 24/7 de ja-en-amen-zeggende engeltjes zijn, zoals zij hun kroost voor de conceptie in gedachten hadden. Sterker nog: kinderen zijn vooral 24/7 een blok aan het been van ouders. Maar geen ouder die daar voor uit zal komen. De domste opmerking van ouders over kinderen moet wel zijn dat kinderen zoveel tijd kosten. Zoveel energie vreten. Hoewel, herstel: de domste opmerking moet wel zijn dat kinderen duur zijn. Als bezitter van een ongebruikte baarmoeder gaat bij mij dan het licht uit. Kinderen zijn mensen. Mensen kosten geld. Niet iedereen heeft geld, laat staan tijd en energie om kinderen op te voeden. Dus waarom zou iedereen ‘recht’ op kinderen hebben? Verplichte sterilisatie van hoeren die zwanger raken omdat hun klanten daar geil van worden, is slechts het begin. Want kinderen hebben het recht om niet geboren te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.