Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 13 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Nederland is vol

Het is natuurlijk erg dapper dat Aboutaleb ‘ROT OP!’ zegt tegen tuig dat zichzelf wil opblazen voor de meerdere eer en glorie van Allah en zijn profeet, maar uiteindelijk is het mosterd na de maaltijd. Achterhaald. ‘ROT OP!’ is te laat. Het gevolg van een oorzaak die voorkomen had moeten worden. ‘Nederland is vol’ is een beter uitgangspunt.

En Nederland ís vol. Zestien miljoen mensen en het houdt niet op. Afgezien van de vele inheemse broedmachines (nou niet allemaal gaan zeiken dat die kinderen mijn billen zullen afvegen, later als ik oud ben. Want als ze dat al doen, is dat omdat ik ze betaal, niet omdat zij zich vrijwillig melden.), doen we ook niet echt lullig over immigratie. Over asielzoekers en importhuwelijken. Tuurlijk, er zijn statistieken die zeggen dat het allemaal wel meevalt met die asiel- en gelukszoekers, maar eerlijk? Elke asielzoeker is er één teveel. Elke gelukszoeker ook.

Want Nederland ís vol. Nederlandse ouders vechten elkaar de tent uit om hun kinderen op een witte school te krijgen. Tegelijkertijd schieten islamitische scholen als paddenstoelen uit de grond; ook fundamentalisten hebben immers recht op fundamentalistisch godsdienstig onderwijs.

Zie daar de spanning in de grote steden, de basis voor de toekomst van ons aller Nederland. Voor zover er nog een toekomst is waar het begrip ‘vrijheid’ bestaansrecht heeft. Vreemd genoeg is ‘vrijheid’ ook de lokroep waarmee nieuwkomers onze kant uit komen. Want onze wetgeving is übergul als het over vrijheid gaat. Artikel 1 GW geeft het recht om vrouwen als minderwaardige wezens te behandelen, een recht waar godsdienstgekkies van élke religie dankbaar gebruik van maken. Artikel 23 GW geeft recht op achterhaald onderwijs vanuit de overtuiging dat meisjes minderwaardig zijn, jongens de baas zijn en de islam superieur is. En dat allemaal terwijl je een dak boven je hoofd krijgt en een uitkering op de koop toe.

Nederland faciliteert de hersenspoeling van haar eigen bevolking; die kindertjes op instituten waar hersenspoeling plaatsvindt, zijn burgers van Nederland. Al leren ze op school onze taal niet spreken, leren ze op school onze waarden en normen niet en blijven ze tijdens hun kindertijd verstoken van contact met Nederlanders.

Ja heus, onze Nederlandse traditie van vrijheid is groots. Net zo groots als in de rest van Europa, waarbij jihadisten de nazaten zijn van immigranten. De idioten in Frankrijk, de malloten in Engeland en ook onze eigen Mohammed Bouyeri: keurig binnen ons Nederlands cq. Europese systeem van vrijheid opgegroeid. Onderwezen. Geradicaliseerd. We hebben ze zelf gefaciliteerd, zelf gefinancierd.

En genoeg is genoeg. Dan kun je wel heel dapper ‘Rot op’ zeggen om je geliefde PvdA, hofleverancier van jihadisme, uit de wind te houden, maar weet je zelf maar al te best dat ‘Nederland is vol’ een realistischer statement is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.