Jan Dijkgraaf
Jan Dijkgraaf Opinie 11 jan 2015 / 20:10 uur

Mooi gebaar

Natuurlijk zijn Nederlandse moslims niet verplicht om met 100.000 m/v de straat op te gaan om geradicaliseerde geloofsgenoten de middelvinger te tonen. Maar het zou wel een mooi gebaar zijn. Waarom het niet gebeurt? Omdat dat óók een erkenning zou zijn van ons recht om hun profeet te tekenen, te beledigen en te bespotten. Is de Verlichting werkelijk zo ver doorgedrongen? Betwijfel ik. In november 2004, na de afslachting van Theo van Gogh, las je regelmatig: “Moord mag natuurlijk nooit, máárrr…” Verstandige mensen láten het nu wel dat te zeggen. Dat betekent echter niet dat het niet gedacht wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Mooi gebaar
Sluiten