Jan Dijkgraaf
Jan Dijkgraaf Opinie 8 jan 2015

En ‘wij’ dan?

Laten wij niet vergeten dat wij in een land leven waar alleen de koning zelf bepaalt wat voor foto’s van hem en zijn gezin mogen worden afgedrukt. Waar de huidige vicevoorzitter van de Raad van State eerder als Justitie-minister godslastering in het Wetboek van Strafrecht wilde houden en actief wilde gaan bestraffen. Waar de burgemeester van Den Haag een website wilde laten aanpakken die een cartoon over hem plaatste. Waar de vorige burgemeester van Utrecht de oplage van een krant liet vernietigen, omdat de inhoud hem niet aanstond. Het zijn heus niet alleen fundamentalistische moslims die onze vrijheid aantasten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
En ‘wij’ dan?
Sluiten