Job Halkes
Job Halkes Opinie 28 jan 2015

Eerste RET-trams en metro’s met wifi rijden morgen

Goede voornemens. Ik weet niet hoe dat bij u gaat, maar regelmatig komt er in de praktijk niet veel van terecht. Tijdens de nieuwjaarstoespraak voor mijn collega’s sprak ik over goede voornemens voor 2015 om het reizen met RET nog prettiger en leuker te maken. Tja, en dan moeten we het natuurlijk wel waarmaken. Wel, ons eerste nieuwe voornemen wordt vanaf morgen zichtbaar! Na gratis wifi in onze bussen en op metrostation Beurs, zijn nu onze trams en metro’s aan de beurt. Vanaf morgen rijden de eerste twee wifi-metro’s op metrolijn E en gaat de eerste tram met wifi de baan op. Elke nacht bouwen we vanaf nu bij een paar trams en metro’s wifi in. Iedere nieuwe morgen dus meer wifi-voertuigen; als een wifi-vlek die zich uitbreidt over de regio…

Ook de beloofde stations worden al aangepakt. Ons voornemen is dat u deze zomer tijdens uw hele reis bij RET gebruik kunt maken van deze gratis wifi! ‘Online zijn’ is helemaal van nu. Toen ik vroeger als ‘vrije jongen’ in de bus zat, keek ik nog wel eens naar een mooi meisje en hoopte dan haar blik te vangen. Mijn ‘opvolgers’ hebben het moeilijker, want haar blikken lijken tegenwoordig alleen nog maar gericht op het mobieltje. Als ik nu om me heen kijk en ik zie metro’s vol mensen die alleen nog maar met hun mobiel bezig zijn, vind ik dat wel eens jammer. Maar het is gewoon een feit en trouwens; ook online kan er leuk gecommuniceerd worden. Zelf mail en Twitter ik ook flink mobiel. De RET wil er dan ook op inspringen en faciliteren.

Tijdens de ombouwperiode herkent u de voertuigen die al voorzien zijn van wifi aan de stickers. En voor de metroreizigers onder u: vooralsnog heeft u in de wifi-metro’s op bovengrondse trajectdelen bereik. Om ook op alle ondergrondse trajectdelen online te kunnen zijn, wordt momenteel door de telecomproviders hard gewerkt aan bereik. Nog even geduld, op een later moment kunt u zowel onder als boven de grond internetten. En…gratis!

Of we nog meer goede voornemens hebben? Jazeker! Maar die verklap ik nog niet, want ik wil eerst zeker weten dat we het waarmaken…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eerste RET-trams en metro’s met wifi rijden morgen
Sluiten