Constance van Amstel
Constance van Amstel Opinie 11 jan 2015

Column: Missie spoilervermijden

Wie is de Mol? is weer begonnen en dus zouden alle donderdagavonden tot zeker half maart in de agenda geblokt moeten zijn. Zóuden inderdaad, want helaas kwam dit besef bij mij te laat en dus had ik gelijktijdig met aflevering 2 een afspraak buiten de deur. Maar: geen man overboord, de techniek staat voor niets en gelukkig bestaat er zoiets als de recorder op de digitale tv.

Het enige wat deze handige oplossing nog zou kunnen verprutsen is iets of iemand die mij vóór het moment dat ik de aflevering op mijn gemak terug kan kijken, verklapt wie het programma heeft moeten verlaten. Deze mogelijke spoilers moet ik dus koste wat het kost zien te vermijden. Iets dat nog best een klusje is voor iemand die zo ongeveer vergroeid is met haar smartphone.

Twitter

In de trein naar huis negeer ik daarom vakkundig de nieuwe berichten in de WIDM-app, onderdruk ik de behoefte om Facebook te openen en scroll ik uiterst voorzichtig door de twittertimeline. Dit zodat ik bij alleen al het zien van iets dat líjkt op het woord ‘mol’ onmiddellijk terug naar boven kan swipen. Wonder boven wonder kom ik een klein uur later onwetend van wat zich een paar uur geleden op NPO1 heeft afgespeeld, thuis aan.

Tijd om te kijken is er de volgende dag pas laat, want er moet gewoon gewerkt worden. Als ik al een paar uur lekker bezig ben, wordt mijn aandacht opeens getrokken door het bericht ‘Ruim 2,6 miljoen mensen zien Wie is de Mol?’. In mijn enthousiasme klik ik en binnen een fractie van een seconde valt mijn oog op de naam ‘Evelien Bosch’ en het woordje ‘afvaller’.

Mol

(…) Zucht. Missie spoilervermijden is mislukt. De volgende keer wacht ik wel onder de grond tot ik tijd heb om te kijken. Misschien kom ik de mol nog wel tegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Column: Missie spoilervermijden
Sluiten