Esther van Dijk
Esther van Dijk Openbaar vervoer 13 sep 2021

Door deze nieuwe functie verandert de NS-app in een reismaatje

De NS-app beschikt sinds kort over een nieuwe functie: ‘In de buurt’. Deze functie laat je zien welke opties voor openbaar vervoer mogelijk zijn bij jou in de buurt.

Stel je voor je bent op een onbekende plek en je wil een reis plannen. De In de buurt-functie laat je dan zien waar het openbaar vervoer is en geeft alle informatie die je nodig hebt. Zo hoef je je nooit meer druk te maken of je wel thuis zult komen.

‘NS-app verandert in een reismaatje door In de buurt’

De functie is te vinden in de navigatiebalk onderin het scherm van de app. Klik erop en een kaart toont je het dichtstbijzijnde bushalte, tram-, metro, of treinstation. Daarnaast toont In de buurt waar OV-fietsen staan en geeft de functie meer informatie over de voorzieningen op het station. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van kluisjes, een bewaakte fietsenstalling en welke winkels aanwezig zijn op het station.

NS-app In de buurt nieuwe functie

Een reis begint of eindigt niet op een treinstation, en NS weet dat ook. NS kijkt daarom verder dan de trein om reizigers een snelle en makkelijke reis aan te bieden. Commercieel directeur Ivo Steffens: „Wij willen ervoor zorgen dat de NS-app jou de hele dag helpt bij een snelle en simpele reis, waarbij je zelf kiest hoe je reist.” De functie helpt je ook met plannen en geeft de actuele reistijden aan. Zo verandert de NS-app in een handige en betrouwbare reisgenoot die je informeert en helpt met plannen.

Toekomstplannen

De nieuwe functie maakt het eenvoudig om vanaf je huidige locatie een reis te plannen met het openbaar vervoer of deelfiets. Steffens: „Een volgende stap is dat je ook in de app een reis kunt maken met het openbaar vervoer en deelfietsen, -scooters en -auto’s kunt boeken en betalen.” Om dit mogelijk te maken werkt NS nauw samen met RET, GVB en HTM aan een platform. Dit wil zeggen dat je over een tijdje niet alleen een OV-fiets kunt huren, maar ook een auto of een scooter. Leuke toekomstplannen die je zeker in de gaten moet houden.

Deze presentatoren maken kans op een Sonja Barend Award

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Door deze nieuwe functie verandert de NS-app in een reismaatje
Sluiten