Metro
Metro Openbaar vervoer 3 nov 2020 / 20:46 uur

Utrecht Centraal tijdelijk ontruimd, twee aanhoudingen

Twee verdachten zijn vanavond aangehouden na een verdachte situatie op Utrecht Centraal. Hun betrokkenheid wordt onderzocht, meldt de politie. Zij hadden geen explosieven bij zich.

Het treinverkeer wordt zo snel mogelijk hervat, meldt de NS naar aanleiding van de kortstondige politieactie, waarbij het station werd ontruimd en het treinverkeer werd gestaakt. Inmiddels komt de treinenloop weer op gang, zij het met vertraging.

Utrecht Centraal weer vrijgegeven

Het station is rond 20.15 uur weer vrijgegeven na de kortstondige politieactie. De politie kwam in actie nadat een persoon in een trein verdachte taal zou hebben uitgeslagen. Daarvoor werden de hulpdiensten ingeroepen en het station ontruimd. Zwaarbewapende agenten kwamen in actie. De treinenloop werd in verband daarmee stilgelegd.

De politie meldde na de ontruiming dat het ging om “een verdachte situatie in een trein”. De politie zocht in een trein naar een persoon.

Bericht van de NS

De stremming heeft volgens de NS grote gevolgen voor de verdere treinenloop op dinsdagavond. Reizigers van en naar Utrecht ondervonden veel hinder van de tijdelijke stremming. Het zal nog wel enige tijd duren voordat de treinen weer volgens dienstregeling rijden. Reizigers wordt geadviseerd de Reisplanner te raadplegen voor aanpassingen van de reis.

Burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht sprak zijn lof uit over het politieoptreden door de „onzekere situatie” op het station. „Dankzij adequaat optreden was de situatie snel onder controle.” Na de arrestaties stroomde het station snel weer vol. Mensen zochten gelaten hun weg naar het perron.

Lees ook: Man die vermiste Celine (15) meenam verdacht van seks met minderjarige

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Utrecht Centraal tijdelijk ontruimd, twee aanhoudingen
Sluiten