Redactie Metro
Redactie Metro Openbaar vervoer 11 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Botsing tussen trein en bus in Thailand: veel doden en gewonden

Minstens twintig passagiers zijn vandaag gedood en tientallen mensen gewond geraakt toen een bus in Thailand in botsing kwam met een trein. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

De busreizigers waren op weg naar een tempel in de provincie Chachoengsao – twee uur ten oosten van de hoofdstad Bangkok – voor een ceremonie ter gelegenheid van het einde van de boeddhistische vastentijd, zei een politiechef van het district. „Het dodental dat we tot nu toe hebben is zeventien”. Het ongeval vond plaats rond 08.00 uur (lokale tijd).

Een foto van mensen op het spoor bij het ongeval in Thailand
De ravage op en bij het spoor was groot. Foto: AFP / Bangpakong Rescue Foundation

Aantal doden ongeluk Thailand zal nog stijgen

Provinciegouverneur Maitree Tritilanond vertelde verslaggevers dat tot nu toe ongeveer dertig mensen gewond zijn geraakt. Het aantal dodelijke slachtoffers en gewonden zal naar verwachting stijgen.

Dodelijke ongevallen komen veel voor in Thailand, dat regelmatig bovenaan de lijst van landen met de meest dodelijke wegen ter wereld staat, waarbij snelheidsovertredingen, rijden onder invloed en zwakke wetshandhaving allemaal een rol spelen. Volgens een rapport van Wereldgezondheidsorganisatie WHO uit 2018 heeft Thailand het op een na hoogste sterftecijfer in het verkeer ter wereld.

Een foto van de bus van het ongeluk in Thailand, op z'n kant
De bus die bij het ongeluk betrokken was. Foto: AFP / National Insitute for Emergency Medicine

Lees ook: Vrouw van vlucht geweigerd omdat haar borsten ‘te duidelijk zichtbaar zijn’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.