Metro
Metro Openbaar vervoer 1 mei 2020 / 12:45 uur

Dit jaar geen herdenkingsceremonies op stations op 4 mei

Vanwege de coronamaatregelen zullen de herdenkingsceremonies op stations er dit jaar anders uitzien dan normaal. De NS herdenkt op 4 mei de oorlogsslachtoffers zoals ieder jaar met twee minuten stilte, maar een ceremonie met publiek op de stations gaat dit jaar niet door.  

Elk jaar worden er op 4 mei herdenkingsceremonies gehouden op verschillende stations. Die kunnen vanwege de coronamaatregelen dit jaar niet doorgaan. Om toch de slachtoffers te herdenken legt de NS kransen neer, maar dan wel zonder publiek.

Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel

Ook de jaarlijkse ceremonie bij het Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel is geannuleerd. Wel zullen er kransen geplaatst worden bij het monument ter nagedachtenis aan de 477 spoormedewerkers die tijdens uit het uitoefenen van hun werk tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Treinen staan twee minuten stil

Om 20.00 uur zullen alle treinen zoals gewoonlijk op 4 mei twee minuten stilstaan. Ook op alle stations wordt de twee minuten stilte in acht genomen. Via omroepberichten wordt de twee minuten stilte aangekondigd en bij zoveel mogelijk stations hangt de vlag de hele dag halfstok.

Machinisten en conducteurs dragen op 4 en 5 mei een fakkelspeldje op hun uniform, het officiële symbool van herdenken en vieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit jaar geen herdenkingsceremonies op stations op 4 mei
Sluiten