Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 16 mrt 2020 / 10:29 uur

Reizigers in OV maandag flink gedaald

De verregaande maatregelen van het kabinet, hebben gezorgd voor een flinke daling in het aantal reizigers in het openbaar vervoer.

Het aantal reizigers is maandagochtend met 85 procent afgenomen. Dat meldt OV-NL, de koepelorganisatie van openbaarvervoerbedrijven. Het is een gevolg van de maatregelen die het kabinet heeft getroffen om het coronavirus in Nederland te beteugelen.

Winkelstraten rustiger

Ook op straat is het rustiger. In januari deden de winkels goede zaken, februari zorgt al voor tegenvallende resultaten. Er is een afname van 14 procent te zien. Na de maatregelen van het kabinet, daalde het bezoek nog harder. De winkelstaatdrukte op vrijdag daalde met 33 procent, op zaterdag met 36 procent en op zondag met 50 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Shopping Index via Bureau RMC.

Waarom afstand?

Het kabinet heeft opgeroepen tot social distancing. Dit houdt in dat mensen zo min mogelijk met elkaar in contact komen. Om die reden zijn scholen, horecagelegenheden en openbare plekken als bioscopen en musea gesloten. Ook roept het kabinet op om thuis te werken.

Dit moet ervoor gaan zorgen dat het virus zich minder snel verspreid in Nederland. In deze video wordt uitgelegd hoe dat werkt en waarom het zo belangrijk is de komende drie weken zoveel mogelijk thuis te blijven.

.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Reizigers in OV maandag flink gedaald
Sluiten