Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 15 mei 2019 / 08:14 uur

NS: Mijd Amsterdam donderdag indien mogelijk

Mensen die donderdag richting Amsterdam willen reizen met de trein, worden door de NS gewaarschuwd rekening te houden met grote drukte. Dit in verband met de vermoedelijke huldiging van Ajax op het Museumplein vanaf 16.00 uur. De NS adviseert zelfs om de reis, indien mogelijk, uit te stellen.

Huldiging Ajax

Als de huldiging doorgaat zal het al vanaf het middaguur erg druk worden in de hoofdstad. De NS vraagt Ajax-fans ook om na afloop van de huldiging even te wachten tot ná de toch al drukke avondspits om de trein terug naar huis te pakken. De NS zet extra lange treinen in.

De ANWB raadt iedereen aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen, omdat de binnenstad per auto nog lastiger dan normaal bereikbaar zal zijn.

Musea

Het Stedelijk Museum aan het Museumplein blijft voor de zekerheid dicht, en het Van Gogh Museum gaat ‘s middags eerder dicht. Bij de laatste huldiging van Ajax op het plein, in 2011, liepen de musea schade op.

Horeca in de omgeving blijft open, maar op het Museumplein zelf wordt niets verkocht. Als het plein vol is, is dat te zien op borden op de looproutes en via het twitteraccount @amsterdamnl. De gemeente raadt iedereen aan lopend of met de fiets te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS: Mijd Amsterdam donderdag indien mogelijk
Sluiten