Redactie Metro
Redactie Metro Openbaar vervoer 17 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Ook vóór NS-staking geen treinen maandag

Ook vóór de staking maandag zullen er geen treinen rijden. Dat heeft NS laten weten. De dienstregeling zal pas na 07.06 uur opgestart worden. Wel zal het nachtnet gewoon rijden, laat een woordvoerder weten.

Maandagochtend wordt landelijk actie gevoerd voor het bevriezen van de AOW-leeftijd op 66 jaar. Een deel van de NS-medewerkers sluit zich bij die acties aan en gaat pas na 07.06 uur aan het werk. De staking start om 6 uur en duurt precies 66 minuten, naar de AOW-leeftijd.

Signaal

„We geven dit signaal nu af om te voorkomen dat we straks allemaal steeds langer moeten doorwerken", zegt FNV-bestuurder Henri Janssen. „Dit gaat om een fatsoenlijk en tijdig pensioen voor iedereen. Daarom hopen we dat het publiek en de reizigers begrip hebben voor de actie."

Na de beëindiging van de pensioenacties wil de NS goed opstarten, zodat in de loop van de ochtend weer een betrouwbare treinreis mogelijk zal zijn. De rest van de ochtend en dag zal waarschijnlijk rommelig verlopen. Mensen die bijvoorbeeld in Utrecht willen opstappen naar Amsterdam, zullen eerst moeten wachten tot de trein uit Nijmegen er is.

De actie vindt plaats in Den Helder, Hoorn, Alkmaar, Enkhuizen, Utrecht, Zwolle, Den Haag, Hengelo, Enschede, Arnhem, Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Maastricht, Heerlen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.