Jelmer Visser
Jelmer Visser Openbaar vervoer 27 feb 2019 / 10:20 uur

Labradoodle pakt trein van Den Haag naar Leiden

Een vermiste labradoodle die dinsdagmiddag voor het laatst werd gezien in de omgeving van het station van Den Haag, heeft een ritje met een trein gemaakt.

Het is dus niet gek dat zijn eigenaar hem nergens meer kon vinden. Gelukkig duurde de vermissing niet lang, een klein half uur later kregen de hulpdiensten in Den Haag een geruststellend telefoontje, uit Leiden.

Eerste klas

De labradoodle maakte het zichzelf flink comfortabel tijdens zijn reis. Hij werd aangetroffen in de eerste klasse van het voertuig terwijl hij languit op de grond lag. Op station Leiden Centraal werd hij uit de trein gehaald, om opgevangen te worden door de agenten.

De politie kon wel lachen om deze opmerkelijke zwartreiziger: hoewel hij én niet in het bezit was van een geldig vervoersbewijs én niet had ingecheckt, liep het met een sisser af. Hij heeft hiervoor een waarschuwing gekregen van de politie Leiden. Na wat vermanende woorden, een bekertje water en een foto voor op sociale media, is de viervoeter weer herenigd met zijn baasje in Den Haag.

Waar de labradoodle precies naar toe wilde reizen, is niet bekend.

Ook honden reizen wel eens met de treinLeiden – Centraal stationGistermiddag kregen de collega's de melding dat er…

Gepostet von Politie Leiden Noord am Dienstag, 26. Februar 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Labradoodle pakt trein van Den Haag naar Leiden
Sluiten