Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Openbaar vervoer 14 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Bram en Karim beleven tinderdate in de Love Train

Of het de eerste zonnestralen van het jaar of de zenuwen zijn, is niet te zien… Maar rond 12:00 uur stappen donderdagmiddag twee dappere jongens met een gezond blosje op hun wangen de IJpassage op Amsterdam Centraal binnen. Bram en Karim komen voor het Love Loket van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Daar kunnen zij als tindermatch kaartjes krijgen voor een retourtje met de Love Train van Amsterdam naar Maastricht. In de 2,5 uur durende reis leren zij elkaar beter kennen.

En alsof je tinderdate in het echt ontmoeten nog niet spannend genoeg is, heeft de NS het station opgedoft met enorme ballonnenbogen en ballonenharten. De jongens zijn lichtelijk overdonderd als ze elkaar in deze setting pas voor de tweede keer ooit zien. „Maar ik heb er echt zin in”, vertelt de Hollandse Bram. „Het is een nieuwe ervaring. Ik ga wel vaak met de trein, maar niet met zo’n liefdestrein!”

Biertje of tien

Zijn tindermatch Karim komt uit Roemenië. Hij is in Nederland om zijn master in rechten te doen. Dat doet hij in Maastricht. „We matchten vier weken geleden op Tinder”, vertelt de internationale student. „Hij (Bram, red.) was toen in Maastricht om een biertje – of tien – te drinken met vrienden, die avond werden we een match. We begonnen te praten en hij nodigde mij en mijn vrienden uit voor een feestje in Amsterdam. De rest is geschiedenis.”

Bram (links) en Karim (rechts) genieten van hun tweede date. Foto: Cerise van Vliet

Het was zeker liefde op het eerste gezicht voor het kersverse koppel dat ook tijdens het interview niet van elkaar af kan blijven. Karim ging met Bram mee naar Amsterdam, waar ze meteen een eerste date van drie dagen hadden. Dat het liefde op het eerste gezicht was, liet Karim echter niet blijken.

Hard to get

„Ik was de eerste keer een bitch”, vertelt hij lachend. Hij speelde hard to get. „Dat deed ik om hem te laten zien wie de baas is natuurlijk!”, zegt de student nog harder lachend. „Maar nu doe ik niet meer hard to get.” Bram was niet onder de indruk van de afstandelijke praktijken van Karim. Volgens hem was het meteen duidelijk dat de twee ook offline een match zijn.

Donderdag zagen de tortelduifjes elkaar voor de tweede keer. Wat de toekomst hen te bieden heeft, vinden ze allebei lastig te zeggen. Alhoewel ze nu stralen, zijn ze realistisch. „Misschien zijn we elkaar over een week zat en misschien gaat hij wel op zijn knieën, ik weet het niet!”, zegt Karim. „Het wordt moeilijk, omdat we ver uit elkaar wonen en hij weet nog niet waar hij wil gaan werken. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar voor nu is het leuk en we zien vanzelf wat er gebeurt”, voegt Bram toe.

Romantisch Parijs

Binnenkort gaat het verliefde stel in ieder geval op reis naar de stad van de liefde: Parijs. Ze wisten het zelf niet, maar de NS had niet alleen een retourtje Maastricht, maar ook een retourtje Parijs beschikbaar. Donderdagavond dineerden de twee – na hun rit in de Love Train – in een door de NS gereserveerd restaurant in Maastricht.

De vervoerder had daar meer tafeltjes gereserveerd. In de Love Train was plek voor maximaal acht stellen, maar voor veel van hen bleek het toch net iets te spannend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.