Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 10 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

NS helpt je bij het zoeken van zitplaats in de trein

Ben jij het ook zo zat dat je elke ochtend op jacht moet naar een zitplek in de trein? Om vervolgens keihard te falen en als een sardientje de hele treinreis staand af te moeten leggen. Dan hebben we goed nieuws voor je, want de NS gaat je vanaf nu helpen met een speciale app.

Arnhem – Den Bosch

Wie op dit moment tussen Arnhem, Nijmegen en Den Bosch met de trein reist, kan als eerste gebruik maken van de nieuwe app De Zitplaatszoeker.

Deze app toont naast het reisadvies ook welk rijtuig in je trein nog voldoende zitplaatsen heeft, aan de hand van de kleuren groen, geel of oranje. Zo helpt de NS om een zitplaats te vinden en kunnen reizigers slim kiezen waar ze instappen.

Het gaat nu nog om een proef: „Het traject Arnhem – Den Bosch is bewust gekozen: het komt vaak voor dat reizigers aan één kant van de trein moeten staan, terwijl er aan de andere kant nog zitplaats is.” Uit onderzoek onder conducteurs blijkt dat in 30 procent van de treinen reizigers staan terwijl verderop nog zitplaatsen zijn.

Zitplaatszoeker werkt onder meer door middel van sensoren die het gewicht per rijtuig meten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
NS helpt je bij het zoeken van zitplaats in de trein
Sluiten