Redactie Metro
Redactie Metro Openbaar vervoer 17 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Lief: NS verrast meisje dat overal boeken neerlegt

Heb jij weleens kinderboeken zien ‘zwerven’ in de trein? Het kan zomaar zijn dat Olivia die boeken heeft neergelegd. Het achtjarige meisje spaart namelijk kinderboeken en legt die op eigen initiatief neer in treinen, bij de dokter, op school of in speeltuinen.

‘Dit is Olivia, echt een superheld wat mij betreft’, Hoofdconducteur Tim (35) steekt zijn bewondering voor de achtjarige…

Posted by NS on Friday, March 16, 2018

Verrassen

Hoofdconducteur Tim (35) zag in oktober vorig jaar dat het meisje een van de Kinderzwerfboeken neerlegde. Hij maakte een praatje en hoorde van het initiatief van Olivia, die vindt dat alle kinderen moeten mogen lezen. „Ook kinderen die geen boeken kunnen betalen. Dat vond ik zo lief, dat ik haar graag wilde verrassen."

Tim verrast het meisje met een boek voor haarzelf, schrijft de NS op Facebook.

‘Is deze voor mij zelf?’, roept Olivia verbaasd als ze het pakje krijgt van Tim. ‘Wow, bedankt! Ik dacht dat we gewoon…

Posted by NS on Friday, March 16, 2018

1300 boeken

„Is deze voor mij zelf?", roept Olivia verbaasd als ze het pakje krijgt van Tim. „Wow, bedankt! Ik dacht dat we gewoon weer boeken gingen neerleggen vandaag." Olivia heeft thuis namelijk zo’n 1300 boeken liggen die ze allemaal een goede bestemming wil geven. „Daarom vind ik je dus echt een topper, Olivia", zegt de hoofdconducteur.

„En dan gaan de treindeuren open en stuift Olivia alweer naar buiten. Want lezen in haar nieuwe eigen boek is leuk, maar boeken neerleggen voor anderen toch nog altijd veel leuker", besluit de NS het Facebookbericht.

En dan gaan de treindeuren open en stuift Olivia alweer naar buiten. Want lezen in haar nieuwe eigen boek is leuk, maar boeken neerleggen voor anderen toch nog altijd veel leuker.

Posted by NS on Friday, March 16, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.