Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Openbaar vervoer 26 okt 2017 / 12:26 uur

Poortjes op Utrecht Centraal gaan dicht

De ov-poortjes op station Utrecht Centraal gaan vanaf 6 november dicht. Dan kan het station alleen nog betreden worden met een ov-chipkaart met voldoende saldo en NS-reisproduct of een ander geldig vervoersbewijs. Dit najaar sluiten alle grote stations op deze manier de deuren.

Uitzwaaien kan nog steeds

Het besluit volgt op een geslaagde proef in april. Wie iemand wil uitzwaaien, iets wil halen bij een van de winkels op het station of het station wil oversteken, kan zonder kosten binnen het uur weer uitchecken. Passanten kunnen ook gebruik maken van de stationspassage zonder poortjes, naast de stationshal.

Ook tijdens verbouwing bereikbaar

In het stationsgebied van Utrecht Centraal wordt nog wel volop gebouwd. Na het sluiten van de poortjes zal de stationspassage vanaf eind november nog enkele weken worden afgesloten voor werkzaamheden aan het dak boven het nieuwe Stationsplein. Gedurende die periode wordt tijdelijk een speciale passantenpoort ingesteld. „Er blijft dus altijd een mogelijkheid om zonder in of uit te checken het station over te steken”, aldus NS.

Sinds 2014 heeft NS al op 71 stations de toegangspoortjes gesloten. Rond stations waar de poortjes gesloten zijn zien we minder zwartrijders, minder agressie in de trein en een verhoogd veiligheidsgevoel bij reizigers. Op stations met gesloten poortjes geeft 89 procent van de reizigers aan zich veilig te voelen. Op stations zonder poortjes is dit 79 procent. Ook vergeten reizigers op stations met poortjes niet om in of uit te checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Poortjes op Utrecht Centraal gaan dicht
Sluiten