Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Openbaar vervoer 19 sep 2017 / 06:49 uur

Onur for president! ‘Doe mij maar meer spoor!

Onur Yürükel (28) uit Deventer is hoofdconducteur bij NS en valt in die functie onder het ministerie Infrastructuur en Milieu. Als hij beheerder was van de schatkist dan zou dit zijn troonrede zijn.

„Waar ik trots op ben is dat we de laatste tijd zoveel leuke en positieve reacties krijgen van reizigers over dat we op tijd rijden, de proef met elke 10 minuten een trein en natuurlijk de goede en leuke samenwerking tussen de collega’s. En dat ik tijdens mijn werk echt mijzelf kan zijn op de trein.

Groet elkaar!

Het gaat al best goed, maar als ik dan toch een tip mag geven dan mogen we wel wat meer begrip voor elkaar hebben. Het is supersimpel en het begint al bij gewoon vriendelijk zijn, elkaar groeten en je medereizigers onderweg helpen.

Waar ik in mijn werk tegenaan loop is dat het deze maand best druk is in de trein en dat is vervelend. Ik probeer dan de sfeer erin te houden en iedereen te laten lachen onderweg, maar ik snap ook wel dat niet iedereen daarop zit te wachten. Ik zou reizigers ook wel willen vragen om een beetje meer op te letten bij het in- en uitstappen. Ze staan vaak allemaal bij dezelfde deur te wachten. Als je een stukje verder loopt, dan is er meestal meer ruimte en kunnen we ook weer op tijd vertrekken.

Flexibel reizen is de toekomst

We doen op dit moment alles om Nederland te laten zien dat we niet voor niets al meer dan 175 jaar onderdeel zijn van de Nederlandse samenleving. We zetten ons echt met z’n allen maximaal in voor een fijne treinreis. Dat mag iedereen weten en ik hoop dat mensen dat ook echt zien. Ik hoop dan ook echt dat we over 20 jaar nog steeds reizigers door heel Nederland mogen vervoeren en reizigers de mogelijkheid hebben om flexibel te reizen.

Als ik het voor het zeggen had, dan zou ik een paar miljoen extra uit de schatkist aan de reizigers uitgeven. Het is in Nederland gewoon druk en dat weten reizigers ook wel, maar het zou super zijn als er meer spoor was zodat we meer treinen kunnen rijden. Dit kost natuurlijk veel geld, dus daar zou ik het aan uitgeven.

Mijn boodschap aan de samenleving is: wees gewoon een beetje lief voor elkaar! In de trein bijvoorbeeld, sta op als een oudere de coupé binnenstapt. Het is een kleine moeite. Ook als iemand veel bagage heeft of moeite heeft met een kinderwagen, help gewoon even. Als je dit doet krijg je ook altijd een glimlach terug en dat maakt je eigen dag toch ook weer een stuk leuker.”

Meer troonredens van millennials:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onur for president! ‘Doe mij maar meer spoor!
Sluiten